Een Subwoofer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Aansluiten
Een Subwoofer Aansluiten

Video: Een Subwoofer Aansluiten

Video: Een Subwoofer Aansluiten
Video: Connect a Subwoofer to Anything... Easier than you think 2024, April
Anonim

De subwoofer is een apparaat voor het weergeven van ultralage frequenties. Door de installatie ervan kunt u het geluid van uw audiosysteem aanzienlijk verrijken. Dit is natuurlijk geen noodzaak, maar het installeren ervan wordt beloond met geluidskwaliteit.

Een subwoofer aansluiten
Een subwoofer aansluiten

Het is nodig

  • - Audio systeem;
  • - hoeken;
  • - polyurethaanschuim;
  • -subwoofer.

instructies:

Stap 1

Bereid de aansluiting van de subwoofer op uw audiosysteem voor. Stel de luidspreker en het 4-kanaals versterkercircuit zo in dat alle voor- en achterluidsprekers in het circuit de twee voorste versterkerkanalen gebruiken. Om dit te doen, moet er een crossover met een hoogdoorlaatfilter op worden geïnstalleerd.

Stap 2

Verdubbel het vermogen door de achterste kanalen van de versterkers op mono te zetten. Sluit de subwoofers aan op de versterker met behulp van luidsprekerkabels van dikte 12. Zorg ervoor dat het achterste kanaal een crossover en een laagdoorlaatfilter heeft. Bepaal de optimale crossover-waarde voordat u de subwoofer bevestigt.

Stap 3

Bevestig de behuizing met L-vormige metalen hoeken, bevestig deze aan de vloer of muur. Zorg ervoor dat alle openingen tussen het lichaam en de hoeken zijn bedekt met siliconen.

Stap 4

Bepaal de optimale plaatsing van de subwoofer in de kofferbak door deze te verplaatsen totdat u het gewenste geluid krijgt. Veel mensen houden van het geluid dat wordt geproduceerd door de subwoofers naar achteren te richten, waardoor de golven verder kunnen reizen en een diepe bas kunnen bereiken. Je kunt de subwoofers ook naar de stoelen richten om je een voelbare bas te geven.

Stap 5

Vind de beste crossover-waarde. Zet hiervoor het laagdoorlaatfilter op de versterker op 100 Hz, zet vervolgens de muziekweergave aan en kijk naar de subwoofers. Hoe lager de frequentie, hoe minder beweging. Overmatige beweging duidt op geluidsvervorming. De meeste audiosystemen presteren het best bij tachtig tot vijfentachtig Hz.

Aanbevolen: