Een Satellietsignaal Oppikken

Inhoudsopgave:

Een Satellietsignaal Oppikken
Een Satellietsignaal Oppikken

Video: Een Satellietsignaal Oppikken

Video: Een Satellietsignaal Oppikken
Video: Align your satellite dish in 1 minute !! With the free application "satellite finder" 2024, Maart
Anonim

Met satelliet-tv kunt u televisiesignalen van digitale kwaliteit ontvangen die superieur zijn aan traditionele analoge. Bovendien kan het overal ter wereld worden gebruikt, zolang er maar een dekkingsgebied is van de benodigde satelliet. De satellietschotel kan niet alleen digitale pakketten ontvangen, maar ook verzenden, waardoor het mogelijk wordt om verbinding te maken met het wereldwijde internetnetwerk, ongeacht terrestrische transmissielijnen. Het enige dat u hoeft te doen, is het signaal van de satelliet opvangen en afstemmen.

Een satellietsignaal oppikken
Een satellietsignaal oppikken

Het is nodig

  • - Satelliet TV-ontvanger;
  • - Satelliet antenne-uitlijningsprogramma;
  • - televisie;
  • - kompas.

instructies:

Stap 1

Installeer een schotelantenne aan de muur, op het dak of gewoon in de tuin aan een paal. Zet het zorgvuldig vast zodat de wind het niet kan verplaatsen. Anders gaat het signaal verloren. Als de installatie in een betonnen of bakstenen muur wordt uitgevoerd, kunt u het beste ankerbouten gebruiken. De antennebeugel moet, afhankelijk van de optie, strikt horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd.

Stap 2

Bevestig een converter (kop) aan het uiteinde van de plaatstaaf. Pak een coaxkabel, strip deze, zorg ervoor dat de afscherming niet in contact komt met de centrale kern. Gebruik de f-connectoren om deze aan te sluiten op de converterconnector. Bevestig het andere uiteinde in de aansluiting van de satellietontvanger (of dvb-kaart (intern of extern), of TV).

Stap 3

In het eerste geval is het mogelijk om gebruik te maken van satelliet-internetdiensten. Als er een tv-ontvanger is geselecteerd, sluit deze dan aan op de tv. Schakel de laatste in en stel deze in op het dmv-kanaal, start gewoon de scanner en stop deze op het tv-beeld met het opgegeven apparaatmodel.

Stap 4

Bepaal de geografische coördinaten van de plaats, breedtegraad en lengtegraad waar u de antenne installeert. Ontdek het daarna op de website https://www.lyngsat.com/ welke satellieten u kunt ontvangen

Stap 5

Kies er een uit en noteer ook de technische gegevens van de transponder die het tv-signaal uitzendt, bijvoorbeeld 11760v27500, waarbij 11760 de frequentie in MHz is, v de verticale polarisatie, h de horizontale, 27500 de symboolsnelheid. Daarnaast is er een Ku, C-band. Het is onmogelijk om gelijktijdig signalen van alle bereiken te ontvangen, alleen afzonderlijk. Daarom is het noodzakelijk om de transpondergegevens correct te identificeren.

Stap 6

Bepaal de sector waar de gewenste satelliet zich bevindt. Om dit te doen, moet u een kompas gebruiken. Zoek de richting naar het zuiden. Gebruik dan het programma Satellite Antenna Alignment. Bepaal daarin de graad van de richting naar het zuiden, de regio Donetsk (Oekraïne) bevindt zich bijvoorbeeld op 37 graden. v.d. en 48 graden. E, zuid komt overeen met 36 graden. Dus alle satellieten rechts van deze lijn hebben minder dan 36 graden, bijvoorbeeld 13e, 5e (e - oosterlengte, "oost").

Stap 7

Richt de antenne op de gewenste sector. Stel dat u door een Hotbird 13e-satelliet navigeert. Leg daarom de azimut op het kompas rechts van de zuidelijke richting opzij: 36-13 = 17 graden. Voer de transponderinstellingen in de satellietontvanger in op het tabblad "Instellingen".

Stap 8

Plaats de antenne in een verticale positie, maak de houder iets los, maar zo dat deze strak staat. Scan de sector, d.w.z. beweeg het langzaam naar links en rechts, als er geen satellietsignaal op de tv is, til het dan iets op. Herhaal dezelfde handeling totdat er een stabiel signaal is.

Stap 9

Zet de schotelantenne in deze positie vast en pas de signaalsterkte weer aan met de convector. Maak het. Scan het volledige transponderbereik van de geselecteerde satelliet op de tv en sla op.

Aanbevolen: