Een Monitor Op Een Tv Weergeven

Inhoudsopgave:

Een Monitor Op Een Tv Weergeven
Een Monitor Op Een Tv Weergeven

Video: Een Monitor Op Een Tv Weergeven

Video: Een Monitor Op Een Tv Weergeven
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, Mei
Anonim

Moderne internetgebruikers hebben de gebruikelijke televisie praktisch verlaten. Ze gebruiken IP-TV als een waardig alternatief, het opzetten van de verbinding tussen de computer en de tv.

Een monitor op een tv weergeven
Een monitor op een tv weergeven

Het is nodig

videotransmissiekabel

instructies:

Stap 1

Om een plasma- of lcd-tv te gebruiken in plaats van of in combinatie met een conventionele monitor, selecteert u de juiste videokabel. Zoek hiervoor een identiek of verwisselbaar paar connectoren op uw tv en computervideokaart.

Stap 2

Dit kunnen de volgende paar poorten zijn: VGA-VGA, VGA-DVI, DVI-DVI, DVI-HDMI en HDMI-HDMI. Het is natuurlijk beter om geen VGA-kanalen te gebruiken, omdat deze poort alleen een analoog signaal doorgeeft, geen digitaal. Schaf indien nodig een geschikte kabel en adapter aan.

Stap 3

Maak de verbinding tussen de videokaart van de computer en de tv. Pas eerst de beeldinstellingen van het laatste apparaat aan. Open de instellingen. Ga naar het menu Signaalbron. Selecteer de poort waarop u onlangs de kabel hebt aangesloten.

Stap 4

Zet nu uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open de instellingen voor weergaveopties. Als de tv niet automatisch wordt gedetecteerd, klikt u op de knop "Zoeken" en wacht u tot het tweede scherm wordt gedetecteerd.

Stap 5

Selecteer nu het grafische beeld van de tv en activeer het item "Maak deze weergave de belangrijkste". U kunt de standaardmonitor veilig uitschakelen.

Stap 6

Als u besluit om het synchroon gebruik van beide displays te configureren, activeer dan de functie "Dit display uitbreiden". Het wordt aanbevolen om eerst de computermonitor het hoofdscherm te maken. Dit helpt verdere problemen bij het uitschakelen van de tv te voorkomen.

Stap 7

Voor de beste beeldkwaliteit open je je tv-instellingen en stel je de verversingsfrequentie in. Het moet overeenkomen met de frequentie van de monitor. Dit vermindert de belasting van de videokaart en voorkomt ernstige beeldvervorming. Als u besluit de functie voor schermspiegeling in te schakelen, zorg er dan voor dat u dezelfde resolutie op uw tv en monitor instelt.

Aanbevolen: