Hoe De Datum Op Foto's In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum Op Foto's In Te Stellen
Hoe De Datum Op Foto's In Te Stellen
Anonim

De situatie is niet altijd bevorderlijk voor het feit dat je tijd hebt om de camera af te stellen voordat je een belangrijke foto maakt. Soms is het resultaat van zo'n haast het ontbreken van een datum op bepaalde foto's. We zullen ons daarom wapenen met het programma Adobe Photoshop en zelf deze data vastleggen.

Hoe de datum op foto's in te stellen
Hoe de datum op foto's in te stellen

instructies:

Stap 1

Open het programma (de auteur voert alle manipulaties uit met behulp van de Russified Adobe Photoshop CS5) en vervolgens de gewenste foto: "Bestand"> "Openen"> selecteer een foto op uw harde schijf> "Openen". Zoek de werkbalk en klik met de rechtermuisknop op "Tekst", waarvan het pictogram is gemaakt in de vorm van de letter "T". U ziet een vervolgkeuzemenu met de variaties van deze tool.

Stap 2

Selecteer de eerste - "Horizontale tekst". Verplaats de cursor naar ongeveer de plaats op de foto waar u het opschrift wilt zien en klik met de linkermuisknop. Voer de gewenste datum in op het toetsenbord. Het paneel Opties (standaard onder het menu Bestand) bevat hulpmiddelen voor het wijzigen van het lettertype, de stijl, de grootte, de tekstkleur, de anti-aliasingmethode en andere instellingen die u kunt gebruiken wanneer u met het gereedschap Tekst werkt. We kunnen onder andere de vervorming van de inscriptie markeren (het pictogram in de vorm van de letter "T" en een dubbelzijdige pijl eronder), waarmee u de tekst convex, concaaf, golvend, enz.

Stap 3

Als u wilt dat de datum op de foto van boven naar beneden is, gebruikt u de tweede optie, Verticale tekst. Het principe om ermee te werken is hetzelfde als met de "Horizontale Tekst", d.w.z. u kunt het lettertype, de grootte enz. wijzigen Om tekst van verticaal naar horizontaal te veranderen en vice versa, klikt u in het deelvenster Opties op Aan / Uit. oriëntatie van de tekst ".

Stap 4

Als u niet tevreden bent met de beginpositie van het bijschrift, kunt u het overal in de foto verplaatsen met het gereedschap Verplaatsen (sneltoets - V). Zorg ervoor dat de tekstlaag is geactiveerd om dit te doen. Kijk naar het paneel in de rechterbenedenhoek van het programma - de actieve laag (als het een laag met tekst is, wordt deze aangegeven met de letter "T" en heeft deze een naam die overeenkomt met de inscriptie) moet worden gemarkeerd met een donkere achtergrond.

Aanbevolen: