Disney's Mulan-film Uit 2020: Het Verhaal Van Een Moedige Vrouw

Inhoudsopgave:

Disney's Mulan-film Uit 2020: Het Verhaal Van Een Moedige Vrouw
Disney's Mulan-film Uit 2020: Het Verhaal Van Een Moedige Vrouw

Video: Disney's Mulan-film Uit 2020: Het Verhaal Van Een Moedige Vrouw

Video: Disney's Mulan-film Uit 2020: Het Verhaal Van Een Moedige Vrouw
Video: NewActionMovie M U L A N 2020FULLHD Yifei Liu, Donnie Yen 2024, Mei
Anonim

Review van Disney's "Mulan"-remake over een dapper meisje met een budget van $ 200 miljoen.

Mulan
Mulan

Mulan - van prinses tot superhelden

Het goede nieuws - de meest besproken première van 2020 - staat nu online. Een budget van $ 200 miljoen, grootschalige locatieopnames, geavanceerde speciale effecten en 2 Oscar-nominaties - dit alles is de nieuwe Disney-film Mulan. Geniet van de eindeloze uitzichten op de uitlopers, adembenemende vechtscènes, kleurrijke originele kostuums en een boeiende verhaallijn. Je kunt "Mulan" (12+) bekijken in de online bioscoop Okko, als je je de eerste 7 dagen gratis abonneert (lees de voorwaarden van de actie).

Dochter voor vader

Een jonge inwoner van het kleine Chinese dorpje Mulan was van kinds af aan anders dan haar leeftijdsgenoten. Ze werd de uitverkorene van de magische kracht van Qi, begiftigd met ongelooflijke behendigheid en kracht. Wat een geschenk van onschatbare waarde zou zijn geweest voor een toekomstige jongenskrijger, werd een vloek voor het meisje. Het lot van Mulan was vanaf de geboorte bepaald, net als elke andere vrouw zou ze echtgenote worden. Het niet volgen van de traditie zou haar familie beschaamd hebben gemaakt. En toch moest onze heldin tegen de regels ingaan. Toen meedogenloze Zhuzhan-krijgers China aanvielen, kondigde de keizer een algemene mobilisatie aan: één man uit elke familie moet in militaire dienst. De vader van het meisje is te ziek om zo'n test te overleven, en dan verlaat Mulam in het geheim het huis, doet zich voor als een jonge man en wordt soldaat. Ze zal veel beproevingen moeten doorstaan en bewijzen dat een vrouw haar vaderland kan verdedigen met een zwaard in haar handen, en de kracht van Qi is geen straf, maar een zegen.

Film "Mulan" 2020
Film "Mulan" 2020

Lange weg naar het publiek

Disney broedt al jaren op het idee van een verfilming van zijn animatiehit uit 1998. In 2010 slaagde de regisseur van "The Masks" Chuck Russell er zelfs in om een remake te filmen, maar al snel werd het project geannuleerd. In 2015 begonnen ze weer over "Mulan" te praten. Meer dan duizend kandidaten van over de hele wereld deden mee aan de casting voor de rol van de Chinese Jeanne D'arc. Als gevolg hiervan werd de ster van het "Verboden Koninkrijk" Liu Yifei goedgekeurd, die onafhankelijk alle stunts uitvoerde. De regisseursstoel werd ingenomen door de Nieuw-Zeelander Niki Caro, die bekendheid verwierf na de release van het drama Rider the Whale, dat vertelt over de botsing van het Maori-volk met de westerse beschaving. De film zou oorspronkelijk in première gaan in november 2018, maar het filmen was niet op tijd klaar. Sindsdien is de releasedatum herhaaldelijk uitgesteld: "Mulan" werd een van de slachtoffers van de covid-lockout. De film zou in het vroege voorjaar van 2020 worden vertoond, maar de wereld zag hem pas in september. Tegen die tijd waren bioscopen in de Verenigde Staten nog steeds gesloten, dus "Mulan" verloor zijn Amerikaanse release volledig.

Mulan - tekenfilm versus film
Mulan - tekenfilm versus film

De draak veranderde in een feniks

Het lijkt erop dat geen enkel ander project in 2020 met zoveel ijver is besproken. Kritische recensies voor Mulan varieerden van enthousiast tot vernietigend. Fans van de originele Disney-tekenfilm waren woedend dat de aanpassing de favoriet van het publiek, de draak Mushu, niet bevatte, en het muzikale verhaal werd omgevormd tot een serieus drama met een pro-feministische ondertoon. Het feit dat fans van de Disney-prinses in veel opzichten een onvergeeflijke schending van de canon beschouwden, is de belangrijkste prestatie van de film. Tot slot maakte Disney geen exacte tracering van het geanimeerde meesterwerk, zoals in The Lion King en The Jungle Book, maar vertelde het publiek een compleet nieuw verhaal. Ja, er is geen draak en stereotiep liefdesverhaal in de bioscoop, maar er is een adembenemende schoonheid van eindeloze Chinese landschappen, duizelingwekkende actiescènes, gedetailleerde originele kostuums, een niet-triviaal plot en actuele kwesties. De moderne heldin van het oude China zingt geen liedjes - ze zweeft als een echte superheld over de daken en hakt vijanden in kool. De choreografie van de vechtscènes wordt overigens met veel eerbied voor het traditionele Chinese Wuxia-genre opgevoerd.

Disney's film "Mulan"
Disney's film "Mulan"

Mijn vijand

Modern "Mulan" is een verhaal over een dappere vrouw die moeilijke keuzes maakt, zichzelf overwint en het harde mannelijke pad volgt. Deze keer zorgden de auteurs voor een waardige antagonist. De krijger wordt niet alleen geconfronteerd met het stereotype kwaad in de persoon van de wrede wreker, de leider van de Zhujans, Beri Khan, maar ook met zijn strijdmakker, de heks Xiannian. Ze is een sociale outcast vrouw met een magische gave. Xianniang is als de zus van Mulan, haar eigen verwrongen spiegelbeeld. En de overwinning op de heks symboliseert de overwinning van de hoofdpersoon op zichzelf, haar angsten en twijfels. Zo kreeg de klassieke Chinese legende van de dappere Hua Mulan een geheel nieuwe lezing.

Aanbevolen: