Een Melodie Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Melodie Kiezen
Een Melodie Kiezen

Video: Een Melodie Kiezen

Video: Een Melodie Kiezen
Video: Hoe zet je je eigen beltoon in je iPhone?! Tutorial #1 2024, September
Anonim

De melodie is de basis van een muziekstuk, de leidende stem. Tijdens een kort stuk (3-4 minuten) kunnen tot vijftig motieven van verschillende aard worden uitgevoerd, die elk een speciale aanpak vereisen. Een componist heeft een heel arsenaal aan technische middelen, kennis en vaardigheden nodig om een melodie te typen.

Een melodie kiezen
Een melodie kiezen

instructies:

Stap 1

Ontwikkel je gehoor. Muziektheoretische disciplines helpen je daarbij: elementaire muziektheorie, solfège, harmonie, polyfonie. De lessen zullen moeilijk zijn en een sterke toewijding van je vergen, maar als resultaat zul je de nodige kennis onder de knie krijgen. Ten eerste zul je in staat zijn om je gehoor en stem op elkaar af te stemmen. Met andere woorden, u kunt gemakkelijk en foutief een melodie reproduceren na een enkele weergave (dit wordt gedaan door eenstemmige solfège), de gewenste melodische lijn in een interval of akkoord vinden (twee-, drie-, vierstemmige solfège). Muzikale dictaten zijn bedoeld om het binnenoor te onderwijzen. Dankzij hen kun je het ritme en de melodie reproduceren als je ze onder invloed van inspiratie hoort.

Harmony leert je navigeren in akkoorden en stappen, dat wil zeggen, navigeren door het hele muzikale weefsel, van melodie tot bas. Polyfonie is ongeveer op hetzelfde gericht.

Stap 2

Luister naar muziek van verschillende auteurs. Speel het op elk beschikbaar instrument zonder naar bladmuziek te gaan. Dit zal je luistervaardigheid verder versterken. Test jezelf door de noten van het stuk te vinden en het te vergelijken met wat je speelt. Besteed aandacht aan typische fouten, corrigeer ze met oefeningen voor specifieke intervallen en akkoorden.

Stap 3

Bestudeer de geschiedenis van muziek: kenmerken van stijl, instrumenten, karakteristieke uitvoeringstechnieken. Speel stukken in elk van de bestudeerde stijlen om alle subtiliteiten in de praktijk te begrijpen.

Stap 4

Luister naar je eigen melodie, schrijf de noten uit als een dictaat. Bespeel het instrument om te vergelijken wat je hoort en wat je schrijft. Corrigeer indien nodig.

Maak je geen zorgen of de melodieën in je hoofd zullen verschijnen. Naarmate je kennis opdoet van podiumkunsten en muziektheorie, leer je de ideeën die naar boven komen waar te nemen.

Aanbevolen: