Huishoudelijke Apparaten Gratis Recyclen

Inhoudsopgave:

Huishoudelijke Apparaten Gratis Recyclen
Huishoudelijke Apparaten Gratis Recyclen

Video: Huishoudelijke Apparaten Gratis Recyclen

Video: Huishoudelijke Apparaten Gratis Recyclen
Video: Recycle your failed 3D prints! Make new filament at home. 2024, Mei
Anonim

Afscheid nemen van oude huishoudelijke apparaten is niet alleen vreugdevol en aangenaam, maar ook behoorlijk lastig. Inderdaad, volgens de wet mag je een oude wasmachine of een overbodige koelkast niet zomaar weggooien. Ze moeten worden weggegooid, en in overeenstemming met alle regels.

Huishoudelijke apparaten gratis recyclen
Huishoudelijke apparaten gratis recyclen

Je moet het afval op de juiste manier weggooien. In een situatie met verouderde huishoudelijke apparaten is deze uitspraak relevanter dan ooit. Bij de vervaardiging van bepaalde apparaten worden inderdaad een aantal middelen en stoffen gebruikt die, als ze niet op de juiste manier worden weggegooid, dodelijk kunnen worden.

Huishoudelijke apparaten op de juiste manier weggooien?

Experts zeggen: u moet van tevoren nadenken over de verwijdering van apparatuur, zelfs op het moment van aanschaf. Daarom raden ze aan om bij het kiezen van een nieuwe wasmachine, magnetron, strijkijzer of andere apparaten goed na te denken over waar je de oude apparatuur neerzet.

Zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met de klasse van uw apparatuur die in verval is geraakt. Veel apparaten voldoen immers aan de hoogste milieuveiligheidseisen en er zullen een orde van grootte minder problemen zijn met hun verwijdering.

U kunt de algemene regels gebruiken waar experts op vertrouwen. Zo moeten bijvoorbeeld computermonitoren of televisies, die ook straalbuizen hebben, volgens hen voor recycling ingeleverd worden bij een speciaal centrum of fabrikant.

Mobiele telefoons moeten worden teruggestuurd naar de fabrikant. En het maakt helemaal niet uit waar u uw apparaat hebt gekocht, het kan in elke mobiele salon worden geaccepteerd voor recycling.

Diverse e-books en organizers mogen alleen door de fabrikant worden gerecycled. De adressen zijn altijd te vinden in het serviceboek van het apparaat.

Als de fabrikant weigert aan de verwerking te werken, kunt u dergelijke apparaten overhandigen aan speciale bedrijven.

Als we het hebben over omvangrijke artikelen, zoals koelkasten, wasmachines, enz., kunt u contact opnemen met uw plaatselijke gemeente of beheermaatschappij met een vraag over waar u oude apparatuur beter kunt afvoeren.

Als alternatief kan uw oude apparatuur naar een gespecialiseerde stortplaats worden gebracht. Deze adressen vindt u op internet of in de gemeente van uw stad. Deze verwijderingsmethode wordt als de meest correcte beschouwd, terwijl er rekening moet worden gehouden met een aantal nuances. Zo'n verwijdering is bijvoorbeeld vrij duur. Als er echter een mogelijkheid is, is het nog steeds beter om op deze manier van onnodige apparatuur af te komen.

Ook als de apparatuur nog in goede staat is, je hebt besloten om deze om de een of andere reden te vervangen, bijvoorbeeld als je een badkamer repareert en je wasmachine niet in maat past, kun je hem aan goede handen geven. Mensen met een laag inkomen nemen dergelijke apparatuur graag mee naar hun datsja.

Als er geen dergelijke mensen zijn onder vrienden en kennissen, kunt u een advertentie plaatsen. Je kunt het in de kruipende lijn plaatsen op elke tv-zender waar zo'n dienst beschikbaar is; in de advertentiesectie van speciale tijdschriften; op een paal of in een speciale rubriek voor advertenties in winkels. De praktijk leert dat oude apparatuur in dit geval vrijwel direct wordt meegenomen.

Oude apparatuur kan ook worden verkocht - zowel als geheel als voor reserveonderdelen. Waardevolle metalen worden inderdaad vaak gebruikt in huishoudelijke apparaten, dus ze worden een welkome aanwinst van bedrijven die non-ferrometalen inkopen.

De modernste manier om oude apparatuur te recyclen

Een van de populaire recyclingmethoden, die tegenwoordig in een stroomversnelling komt, is het tegen een toeslag inruilen van oude apparatuur voor nieuwe. De meeste grote winkels zijn al overgestapt op een dergelijk systeem van afrekeningen met klanten.

Om dit te doen, volstaat het om uw oude apparatuur naar de winkel te brengen, waar experts de staat en kenmerken ervan zullen beoordelen. Op basis hiervan wordt een korting berekend die u kunt krijgen bij aanschaf van nieuwe apparatuur.

Aanbevolen: