Uitzending Instellen

Inhoudsopgave:

Uitzending Instellen
Uitzending Instellen

Video: Uitzending Instellen

Video: Uitzending Instellen
Video: Uitzending/Sendung Digipro Final Event NL-DE 2021 2024, Mei
Anonim

Moderne netwerktechnologieën stellen iedereen in staat zijn eigen kanaal te verwerven voor het uitzenden van audiobestanden. Zodra je je eigen internetradio hebt gemaakt, moet je streaming instellen. In het eenvoudigste geval kan dit worden gedaan met behulp van de Winamp-speler die is uitgerust met een speciale plug-in. Pas de uitzendinstellingen aan en laat anderen genieten van een selectie van je favoriete nummers.

Uitzending instellen
Uitzending instellen

Noodzakelijk

  • - computer met internettoegang;
  • - Winamp-speler;
  • - DSP-plug-in;
  • - een selectie van audiobestanden.

instructies:

Stap 1

Download op het net en installeer de nieuwste Winamp-speler op uw thuiscomputer. Volg bij het installeren de instructies van het programma. Er zijn geen aanvullende vereisten voor de installatie van de speler die voor uitzendingsdoeleinden zal worden gebruikt.

Stap 2

Bevestig aan het einde van de installatie van het programma een speciale Winamp DSP-plug-in, een softwaremodule die de geluidsverwerking verbetert. Het is dankzij de DSP-geluidsplug-in dat Winamp muziek van hoge kwaliteit kan afspelen.

Stap 3

Configureer de plug-in. Om dit te doen, klikt u op het tabblad "Service" op het bovenpaneel van de speler. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de regel "Parameters", waarna het bijbehorende venster wordt geopend.

Stap 4

Selecteer de vereiste DSP-plug-in in het menu Plug-ins. Dit opent een nieuw venster waarin u de module kunt configureren.

Stap 5

Voer in het veld "Adres" het adres in van de server waarmee de uitzending wordt uitgevoerd. Het adres moet u na registratie door uw provider worden toegestuurd. Voer ook de broadcast-poort in het veld met dezelfde naam en het bijbehorende wachtwoord in het veld "Wachtwoord" in.

Stap 6

Vink onderaan in hetzelfde venster de vakjes "Use SHOUTcast v1" en "Automatic reconnection on connection failure" aan.

Stap 7

Ga naar het tabblad "Encoder". Selecteer de configuratie "MP3 Encoder". Vul hieronder de bitrate in die volledig overeen moet komen met het tariefplan van de voor u geregistreerde rekening.

Stap 8

Maak verbinding met de server. Gebruik hiervoor de knop "Verbinden". Als u de bovenstaande parameters correct hebt ingesteld, geeft de statusbalk gegevens weer over de status van de huidige uitzending en de hoeveelheid verzonden informatie in bytes.

Stap 9

Om de parameters van uw radio op te geven (ICQ-nummer, adres van de startpagina, enzovoort), klikt u op de knop "Gele pagina's". Vul de vereiste velden in het venster dat wordt geopend in. De informatie die u hebt opgegeven, is dan beschikbaar voor de luisteraars. Hiermee is de installatie voltooid. Nu worden alle nummers uit de afspeellijst die u van tevoren hebt voorbereid, naar het netwerk gestreamd.

Aanbevolen: