Hoe De Tweekanaals Geheugenmodus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweekanaals Geheugenmodus In Te Schakelen
Hoe De Tweekanaals Geheugenmodus In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweekanaals Geheugenmodus In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweekanaals Geheugenmodus In Te Schakelen
Video: Устанавливайте рабочие смещения за секунды - совет дня Haas Automation 2024, Mei
Anonim

Door de implementatie van een tweekanaalsmodus van RAM-modules kunnen ze hun prestaties enigszins verbeteren. Om deze functie succesvol te activeren, is het belangrijk om enkele regels te volgen.

Hoe de tweekanaals geheugenmodus in te schakelen
Hoe de tweekanaals geheugenmodus in te schakelen

Noodzakelijk

  • - Spectiteit;
  • - CPU-Z;
  • - AIDA.

instructies:

Stap 1

Zoek uit of het moederbord dual-channel geheugenkaarten ondersteunt. Lees hiervoor de instructies voor dit apparaat. Bij het ontbreken van een papieren versie van de documentatie, kunt u de informatie gebruiken die op de website van de ontwikkelaar is geplaatst.

Stap 2

Onderzoek de kenmerken van de RAM-modules die in uw computer worden gebruikt. Download en installeer de AIDA-software of een verouderde versie - Everest. Voer dit hulpprogramma uit. Wacht terwijl het verzamelen van informatie over de aangesloten apparatuur is voltooid. Als je freeware wilt gebruiken, installeer dan CPU-Z of Speccy.

Stap 3

Vouw het tabblad Moederbord uit en selecteer SPD. Onderzoek de parameters van de aangesloten geheugenmodules. Voor een succesvolle werking in tweekanaalsmodus moeten de kaarten overeenkomen met de volgende kenmerken: type, timing, baudrate en volume.

Stap 4

Als de gebruikte modules geschikt zijn voor het realiseren van dual channel-werking, zet u de computer uit en verwijdert u de unitkap. Zorg ervoor dat geheugenkaarten in gepaarde sleuven zijn geïnstalleerd. Meestal zijn deze connectoren in dezelfde kleur geverfd. Installeer indien nodig één module opnieuw.

Stap 5

Als je vier geheugenkaarten hebt, plaats ze dan in de juiste volgorde. Houd er rekening mee dat gepaarde connectoren niet altijd naast elkaar zijn geplaatst. Focus alleen op de kleur van de slots.

Stap 6

Sluit de behuizing van de systeemeenheid en zet de computer aan. Controleer de activiteit van de gewenste modus. Open hiervoor het BIOS-menu en zoek het item dat verantwoordelijk is voor het configureren van geheugenmodules. Activeer het item Dual Channel.

Stap 7

Sla de instellingen op. Laad het besturingssysteem. Voer het Everest-programma opnieuw uit. Open het SPD-item en zorg ervoor dat de modules in tweekanaalsmodus werken.

Aanbevolen: