Hoe Maak Je Een Diafilm

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diafilm
Hoe Maak Je Een Diafilm

Video: Hoe Maak Je Een Diafilm

Video: Hoe Maak Je Een Diafilm
Video: Developing E-6 Slide Film at home made easy 2024, Mei
Anonim

Een bewegend beeld trekt meer aandacht dan een statisch beeld. Het is veel gemakkelijker en leuker om in anderhalve minuut een diavoorstelling te bekijken dan handmatig door foto's te scrollen. Maar je kunt nog verder gaan en een diafilm maken. Slechts een paar eenvoudige stappen en je krijgt een volwaardige video die je kunt opscheppen tegen je vrienden.

Hoe maak je een diafilm
Hoe maak je een diafilm

Noodzakelijk

  • - Movie Maker-programma;
  • - bestanden met afbeeldingen;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

Kopieer alle bestanden waarmee u wilt werken naar één map.

Stap 2

Upload de bestanden voor uw diafilm naar de video-editor. Open hiervoor de map waarin je alles hebt verzameld wat je nodig hebt en selecteer alle objecten in de map met de sneltoets Ctrl + A. Gebruik de muis om de geselecteerde bestanden naar het Movie Maker-venster te slepen.

Stap 3

Bedenk en schrijf een titel voor je diafilm. Gebruik hiervoor de opdracht "Titels en titels" uit het menu "Extra". Selecteer in het geopende venster de bovenste optie "Voeg titel toe voor de film". Schrijf een titel. Met behulp van de opties uit de lijst "Extra functies" kunt u het animatietype, het lettertype en de kleur voor de naam selecteren. Klik op het bijschrift "Klaar, voeg de titel in de film in".

Stap 4

Gebruik de muis om het geluidsbestand op de tijdlijn te plaatsen.

Stap 5

Gebruik de muis om de afbeeldingen naar de tijdlijn te slepen. Nadat u een nieuwe afbeelding hebt toegevoegd, start u het afspelen en controleert u hoe de muziek en video overeenkomen. Probeer ervoor te zorgen dat het ritme van de beeldwisseling samenvalt met het ritme van de muziek. Vergroot indien nodig de lengte van het frame. Houd hiervoor de linkermuisknop ingedrukt en versleep het kader.

Stap 6

Overgangen tussen afbeeldingen invoegen. Schakel hiervoor over naar de modus Storyboard-weergave door op de knop boven de tijdlijn te klikken. Selecteer in het menu Extra de optie Video-overgangen. Selecteer het video-overgangspictogram en zie in het spelervenster hoe deze overgang eruitziet. Sleep de geselecteerde video-overgang naar de pijl tussen frames op de tijdlijn.

Stap 7

Met Movie Maker kunt u eenvoudige effecten toepassen op de video die u maakt. Om met effecten te werken, kiest u de optie Video-effecten in het menu Extra. Bekijk de effecten op dezelfde manier als je de overgangen hebt bekeken. Sleep het geselecteerde effect naar het afbeeldingsframe. Om het effect te verwijderen, selecteert u het sterretje in de linkerbenedenhoek van het kader en drukt u op de Delete-toets.

Stap 8

Sla de resulterende diafilm op. Om dit te doen, selecteert u de optie "Filmbestand opslaan" in het menu "Bestand". Selecteer in het venster van de wizard Film opslaan die wordt geopend het item "Opslaan op computer". Klik op de knop "Volgende". Specificeer de naam van de opgeslagen video en de locatie waar deze zal worden opgeslagen. Klik nogmaals op de knop "Volgende". Selecteer in de lijst met voorgestelde opties de opties waarmee uw diafilm wordt opgeslagen. Nadat u nogmaals op de knop "Volgende" hebt gedrukt, wordt het videobestand opgeslagen.

Aanbevolen: