Het Bouwjaar Van Uw Nokia-telefoon Vinden

Inhoudsopgave:

Het Bouwjaar Van Uw Nokia-telefoon Vinden
Het Bouwjaar Van Uw Nokia-telefoon Vinden

Video: Het Bouwjaar Van Uw Nokia-telefoon Vinden

Video: Het Bouwjaar Van Uw Nokia-telefoon Vinden
Video: Nokia Mobiles Secret Code's For all Nokia Phones 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van Nokia-telefoons wil de klant er zeker van zijn dat hij een kwaliteitsproduct koopt. Het is echter niet altijd mogelijk om de woorden van de verkoper of het uiterlijk van het apparaat zelf te vertrouwen. Door de behuizing te vervangen of de telefoon te laten knipperen, kan zelfs de oudste mobiele telefoon een nieuw exemplaar worden.

Het bouwjaar van uw Nokia-telefoon vinden
Het bouwjaar van uw Nokia-telefoon vinden

instructies:

Stap 1

Een van de indicatoren dat er een echt nieuwe telefoon aan u wordt verkocht, is de fabricagedatum. Er zijn twee manieren om erachter te komen. De eerste is visueel. Kijk eens naar de achterkant van een telefoonbatterij: deze heeft meestal een releasedatum, maar deze kan impliciet zijn. 08W45 betekent bijvoorbeeld dat de telefoon in week 45 van 2008 is geproduceerd.

Stap 2

Als de datum er niet was of als u niet weet hoe u deze moet ontcijferen, is er een andere manier - software. Alle mobiele telefoons van Nokia hebben speciale servicecodes. Wanneer u belt, kunt u alle informatie over de telefoon vinden, inclusief de fabricagedatum. Deze codes zijn verschillend voor elke rij modellen.

Stap 3

Als u de eigenaar bent van telefoons uit de serie Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 5110, Nokia 6110, Nokia 7110, Nokia 8210, Nokia 8310, Nokia 8850, voert u de volgende combinatie in op het toetsenbord - * # 92702689 #. Daarna ziet u het servicemenu op het scherm, waarin een item "Telefoon releasedatum" staat. Selecteer het en controleer wanneer uw telefoon is geproduceerd. Bovendien zal het menu een uniek IMEI-nummer weergeven, dat moet overeenkomen met het nummer op de telefooncel. Controleer of dit zo is, of dat ze je een oude telefoon willen verkopen vermomd als een nieuwe in een pakket.

Stap 4

Probeer voor smartphones, zoals Nokia 5230, die zeer recent zijn uitgebracht, dezelfde code te gebruiken. In sommige gevallen leidt het kiezen van de code * # 92702689 # alleen tot de output van de totale gesprekstijd op de telefoon, wat geen indicator is. Als er echter geen andere opties zijn, gebruik deze dan ook. In ieder geval, aangezien de totale gesprekstijd bijvoorbeeld 20 uur is, begrijp je dat deze telefoon duidelijk door iemand voor jou is gebruikt.

Stap 5

Verwar de datum van de laatste software-update niet met de releasedatum. Als de eerste datum bijvoorbeeld overeenkomt met de afgelopen maand, betekent dit helemaal niet dat de telefoon ook een maand geleden is uitgebracht. De software had zelfs gisteren nog kunnen worden bijgewerkt, terwijl de telefoon al enkele jaren oud is. Dit is hetzelfde als de releasedatum van een computer beoordelen aan de hand van de versie van het besturingssysteem dat erop is geïnstalleerd.

Aanbevolen: