Een Platenspeler Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Platenspeler Aansluiten
Een Platenspeler Aansluiten

Video: Een Platenspeler Aansluiten

Video: Een Platenspeler Aansluiten
Video: Complete Turntable Setup for Beginners | Step by Step 2024, Mei
Anonim

Apparaten voor de reproductie van mechanische grammofoons zijn onderverdeeld in apparaten die zijn uitgerust met een ingebouwde versterker (elektrofoons) en niet uitgerust met één (spelers). Zowel die als andere moeten voor gebruik correct worden aangesloten.

Een platenspeler aansluiten
Een platenspeler aansluiten

instructies:

Stap 1

Als er voor je een elektrofoon staat die niet alleen is uitgerust met een ingebouwde versterker, maar ook met een ingebouwde luidspreker (meestal hebben monofone modellen deze opstelling), om hem te gaan gebruiken, volstaat het om het lichtnet correct in te stellen spanning met een speciale schakelaar, indien aanwezig, en schakel het apparaat vervolgens in op het netwerk. Schakel de spanning alleen op een spanningsloos apparaat.

Stap 2

Als de microfoon een ingebouwde versterker bevat, maar is ontworpen om externe luidsprekers aan te sluiten, hangt het er allemaal van af welke connectoren hiervoor worden gebruikt. Als we het hebben over het apparaat "Accord" of "Rusland", zijn de luidsprekers uitgerust met connectoren, waarbij het ene contact wordt gemaakt in de vorm van een pin, het andere - in de vorm van een socket. Het speakersnoer dat uit het toestel zelf komt is voorzien van exact dezelfde connector. Draai bij het aansluiten gewoon de stekker zo dat de pen naar het vrouwtje wijst en vice versa. Voor zeer oude apparaten kan de luidspreker zijn uitgerust met een stekker die vergelijkbaar is met een conventionele netstekker. Steek de stekker nooit in het stopcontact! Sluit deze aan op de aansluiting op het apparaat die speciaal voor de luidspreker is ontworpen. In moderne apparaten zijn de luidsprekers uitgerust met snoeren die aan de ene kant een tweepolige connector hebben en aan de andere kant twee kale en vertinde geleiders. Klem de geleiders in de klemmen aan de achterkant van de luidspreker en verbind de geleider met een sticker of een verfvlek met de rode klem. Sluit de stekker aan op de microfoon.

Stap 3

Een speler die niet is voorzien van een ingebouwde versterker, maar wel twee stekkers heeft vergelijkbaar met het lichtnet, sluit je zo aan. Bepaal welke voor het aandrijven van de motor is en welke voor het uitvoeren van het signaal van de pick-up. Sluit de phono-uitgang aan op de daarvoor bestemde aansluitingen op uw versterker of ontvanger. Plaats deze stekker zo dat de aarde van de platenspeler is verbonden met de aarde van de ontvanger of versterker (beide zijn dienovereenkomstig gemarkeerd). Gebruik het blok om de voedingsspanning van de elektromotor in te stellen op 220 V, en pas daarna de stekker in het stopcontact.

Stap 4

Modernere draaitafels zonder ingebouwde versterker hebben DIN-uitgangen. Gebruik op een dergelijke connector het middelste contact als het gemeenschappelijke contact. Bepaal empirisch de positie van het signaalcontact van het rechterkanaal: het kan extreem links of extreem rechts zijn. Het signaleringscontact van het linkerkanaal bevindt zich tussen het en het gemeenschappelijke contact.

Stap 5

Geïmporteerde draaitafels zonder versterker hebben één of twee cinch-aansluitingen. Gebruik voor hen een ringcontact als gemeenschappelijk contact en een centraal contact als signaalcontact.

Aanbevolen: