Een Fax Naar E-mail Verzenden

Inhoudsopgave:

Een Fax Naar E-mail Verzenden
Een Fax Naar E-mail Verzenden

Video: Een Fax Naar E-mail Verzenden

Video: Een Fax Naar E-mail Verzenden
Video: E-mails versturen in uw eigen huisstijl 2024, Mei
Anonim

Voor het verzenden van faxen per e-mail kunt u gebruikmaken van gespecialiseerde onlinediensten. Sommige diensten zijn gratis, terwijl andere een maandelijkse vergoeding vragen voor het verzenden van faxen. Diensten zoals eFax, Fax Zero en Got Free Fax bieden een echt nummer dat kan worden gebruikt om een fax naar een e-mailadres te sturen.

Een fax naar e-mail verzenden
Een fax naar e-mail verzenden

instructies:

Stap 1

Meld u aan voor een van de gratis services waarmee u een nummer kunt kiezen waarnaar u uw fax per e-mail wilt verzenden. Zorg ervoor dat de ontvangers naar wie u de fax wilt verzenden, ook nummers hebben die aan hun e-mailaccount zijn gekoppeld. Anders kunnen ze de fax die door uw nummer is verzonden niet ontvangen.

Stap 2

Open een e-mailprogramma of log in op uw account op een e-mailservicesite (bijvoorbeeld Gmail). Voer hiervoor uw gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in. Klik op de knop Aanmelden. Selecteer de optie Bericht opstellen of E-mail opstellen.

Stap 3

Vul de informatievelden in om faxen naar het e-mailadres van de ontvanger te sturen. Voer het faxnummer van de ontvanger in het T (Aan)-veld in, voeg een korte beschrijving van het bericht toe in het Onderwerp-veld. Stel een SMS-bericht op en typ het in het veld Bericht of in het hoofdgedeelte van het e-mailprogramma of het servicevenster.

Stap 4

Download het bestand dat als bijlage op uw computer is opgeslagen. Als u een document wilt verzenden, klikt u op de knop Bijlagen en vervolgens op Bladeren om het pad naar het documentbestand op uw computer te vinden. Zorg ervoor dat de informatie die u verzendt niet is beveiligd met een wachtwoord, alleen-lezen of versleuteld is.

Stap 5

Gebruik de optie Spellingcontrole om eventuele type- en grammaticafouten in het bericht te vinden. Nadat u klaar bent met het bewerken van de fax, klikt u op de knop Verzenden. Om faxen per e-mail van andere gebruikers te ontvangen, moet u hen uw nummer doorgeven. Open vervolgens uw e-mailprogramma of log in op uw e-mailaccount en controleer uw inbox op faxen.

Aanbevolen: