Enkellaarsjes Veters Maken

Inhoudsopgave:

Enkellaarsjes Veters Maken
Enkellaarsjes Veters Maken

Video: Enkellaarsjes Veters Maken

Video: Enkellaarsjes Veters Maken
Video: HOW "I" LACE MY JORDAN 3's W/ ON FEET!! 2024, Mei
Anonim

Enkellaarsjes zijn zeer comfortabele en duurzame schoenen die bijna nooit nat worden en niet meer wegen dan gewone herfstsneakers. Maar deze schoenen hebben één belangrijk nadeel: ze zijn lang en moeilijk te strikken. Om echter te voorkomen dat de veters veel problemen veroorzaken, heb je maar een beetje vaardigheid nodig.

Enkellaarsjes veters maken
Enkellaarsjes veters maken

instructies:

Stap 1

Aan de ene kant is het veteren van enkellaarzen niet zo moeilijk. Het is voldoende om ze slechts één keer vast te maken en dan de koorden aan de bovenkant iets losser te maken. Maar alles is niet zo eenvoudig: alleen met de juiste vetersluiting kunnen de enkellaarzen hun hoofdfunctie vervullen (de voet beschermen tegen verwondingen en verstuikingen). Ongepaste vetersluiting kan het been te strak aanspannen en de bloedtoevoer naar de voet belemmeren.

Stap 2

Vetersluiting door lussen en ringen wordt tegenwoordig als de meest betrouwbare beschouwd, dit is de moeite waard om te onthouden bij het kiezen van schoenen. Maar voor haken kunnen, naast veters, vreemde voorwerpen en zelfs kleding blijven kleven. De traditionele en bekende vetersluiting door de gaten kan de voet ongelijkmatig comprimeren, wat tot ongemak zal leiden, bovendien beschermen dergelijke gaten niet goed tegen vocht bij slecht weer.

Stap 3

Voordat je de enkellaarsjes veters doet, moet je ze eerst om je been doen. Dit is de enige manier waarop u de dichtheid van de veter zowel aan de onderkant van de teen als aan de hiel goed kunt aanpassen.

Stap 4

Er zijn verschillende manieren om enkellaarzen te rijgen:

Cross-to-cross vetersluiting. Het is heel eenvoudig: neem de veter en steek deze horizontaal in de twee zijgaten vanaf de onderkant (bij de teen), kruis dan de uiteinden van de veter tussen elkaar en breng hem van de onderkant naar de volgende gaten. Dit type vetersluiting trekt de enkellaarzen stevig naar de benen.

Stap 5

Laddervetersluiting is ook ideaal voor enkellaarzen. Neem de veter en steek hem horizontaal in de twee onderste gaten, kruis dan niet de uiteinden van de veter, zoals in het eerste geval, maar til hem recht op en rijg hem van onder naar boven in de volgende rij gaten. Steek dan de uiteinden van de veters over en lus ze door de lus gevormd door het andere uiteinde van de veter, en trek de veters dan weer recht omhoog.

Stap 6

Maar de zogenaamde "legerveter" wordt als het meest geschikt beschouwd voor enkellaarzen. Het duurt slechts een paar seconden. Neem de veter en rijg deze horizontaal door de twee onderste gaten, til hem dan recht omhoog en rijg hem door de volgende gaten. Steek daarna de veters over en rijg ze van onder naar boven in de volgende rij gaten en til ze dan weer recht op.

Aanbevolen: