Uw Thuisbioscoop Instellen

Inhoudsopgave:

Uw Thuisbioscoop Instellen
Uw Thuisbioscoop Instellen

Video: Uw Thuisbioscoop Instellen

Video: Uw Thuisbioscoop Instellen
Video: HOW TO Set Up a 5.1 HOME THEATER Surround Sound Speaker System in 2020 2024, April
Anonim

Als je een thuisbioscoop hebt gekocht en de beeldkwaliteit en het geluid bevalt je niet, dan heb je deze verkeerd ingesteld. Om het geluid en beeld geweldig te maken, moet je enkele stappen nemen om hun instellingen aan te passen, en dan kun je genieten van het kijken naar je favoriete film.

Uw thuisbioscoop instellen
Uw thuisbioscoop instellen

instructies:

Stap 1

De helderheidsinstelling is "helderheid".

Deze functie is voor het zwartniveau. Het moet zo worden afgesteld dat zwarten in het beeld goed worden gereproduceerd.

Stap 2

De contrastinstelling is "contrast".

Deze functie is voor het witniveau. Aanpassingen moeten zo worden gemaakt dat de witte kleur duidelijk zichtbaar is, maar de details niet verbergt. Op de witte jurk van de bruid waren bijvoorbeeld geen details verborgen, dat wil zeggen het ontwerp.

Stap 3

Kleurverzadiging - "kleur / verzadiging".

Deze functie past de versterking van het kleurengamma aan. Het is het beste om het kleurengamma aan te passen met behulp van de kleurentabel, vooral in het rode spectrum. De verzadiging moet worden aangepast zodat er geen kleurmenging optreedt.

Stap 4

De tint van de kleur is "Tint/hue".

Deze functie is bedoeld om de nauwkeurigheid van de kleurcorrectie over te brengen. Met deze functie kunt u tonen en tinten nauwkeurig reproduceren. Dit kan worden gecorrigeerd voor het gezicht van de persoon in de afbeelding, waardoor het dichter bij de realiteit komt. Ook is er in sommige modellen een functie die de kleurtint vervangt - dit is de "kleurtemperatuur".

Stap 5

Duidelijkheid, scherpte of detail - "scherpte / detail".

Deze functie is voor het slijpen. Het is noodzakelijk om de scherpte te verhogen of te verlagen zodat het beeld duidelijk te zien is, maar er is geen "ruis". Ruis of rimpels zullen zeer sterk in het beeld zijn in donkere gebieden.

Stap 6

Pas de geluidsinstellingen voor uw thuisbioscoop aan.

Stel de linker- en rechterluidsprekers, evenals de achter- en voorluidsprekers in, met behulp van de functieselectie.

Stap 7

Het middengeluid wordt aangepast met behulp van de WIDE en NORMAL functie. U kunt de signaalvertraging aanpassen wanneer de middenluidspreker verder staat dan de linker- en rechterluidspreker.

Stap 8

Op de receiver moet je met behulp van de volumeregelaars het geluid zodanig afstellen dat het geluid vanuit het oogpunt wordt verdeeld en hetzelfde is over alle luidsprekers. Deze instellingen worden aangepast met behulp van de testmodus.

Aanbevolen: