Voor- En Nadelen Van Plasma-tv's?

Inhoudsopgave:

Voor- En Nadelen Van Plasma-tv's?
Voor- En Nadelen Van Plasma-tv's?

Video: Voor- En Nadelen Van Plasma-tv's?

Video: Voor- En Nadelen Van Plasma-tv's?
Video: OLED vs Plasma TV Comparison (Incl. Motion, Brightness, HDR vs SDR) 2024, Mei
Anonim

Als je bij het kopen van een grote tv nog geen keuze hebt gemaakt, is een plasmapaneel misschien wel de beste optie voor kamers met een groot oppervlak. Plasma brengt heel duidelijk statische beelden en dynamische scènes over. Plasma-tv's hebben echter ook enkele nadelen.

Voor- en nadelen van plasma-tv's?
Voor- en nadelen van plasma-tv's?

Plasma-tv is multifunctioneel. Het kan worden aangesloten op zowel een computer als een thuisbioscoop. De tv heeft veel aansluitingen voor verschillende doeleinden. Plasma verschilt van andere tv-toestellen in productietechnologie. Plasmacellen spelen de rol van pixels in plasmatelevisies. De cellen worden tussen twee glaspanelen geplaatst. Het aantal cellen bereikt miljoenen, ze zijn gevuld met neon- of xenongas. Als er stroom door de cellen stroomt, lichten ze op. De cellen gloeien feller als de spanning stijgt.

Zelfs op zeer grote plasma-tv-schermen zoals 103 inch blijft de beeldkwaliteit zeer hoog.

Voordelen van plasma-tv

Het belangrijkste voordeel van "plasma" voor gezinnen met kinderen is het vrij sterke glas, in tegenstelling tot het scherm met vloeibare kristallen, dat bij de minste impact breekt. Verzadiging van kleuren, scherpte en helderheid, evenals de hoogste kwaliteit van kleurweergave, diepte van donkere kleuren zijn aangenaam verrassend. Een plasma-tv geeft bijvoorbeeld rijke zwarttinten weer.

Plasmapanelen hebben een uitstekend dynamisch contrast, omdat er geen achtergrondverlichting van het scherm is. In actieve scènes wordt geen beeldvervorming waargenomen, de overdracht van bewegingen is het meest realistisch. Wanneer een signaal met een lage resolutie binnenkomt, wordt het beeld verzacht, de resolutie wordt aangepast aan het ingangskanaal.

Ik ben erg blij dat bij het kijken naar een plasma-tv de ogen minder vermoeid raken, omdat er absoluut geen flikkering is. En de afwezigheid van magnetische straling beschermt niet alleen de ogen, maar ook de hele gezondheid in het algemeen.

Het plasmascherm heeft een brede kijkhoek (ongeveer 160 graden), het beeld is zelfs vanaf de zijkant goed zichtbaar. De dikte van het scherm is optimaal, het is mogelijk om de tv aan de muur te hangen met behulp van de beugel.

De best verkochte en meest betrouwbare plasma-tv's op de Russische markt zijn modellen van Samsung en Philips.

Nadelen van plasma-tv

Plasmapaneel is meer geschikt voor verduisterde kamers, bij fel zonlicht of kunstlicht wordt het kijken ongemakkelijk. Tijdens het gebruik wordt de tv erg heet en geeft deze zelf ook veel warmte af. Tegelijkertijd wordt een vrij groot elektriciteitsverbruik waargenomen, "plasma" kan op geen enkele manier een energiebesparende techniek worden genoemd. De nadelen kunnen ook worden toegeschreven aan de grote massa van de tv (wederom in vergelijking met het vloeibare kristal).

Sommige plasma-tv-modellen zijn zeer gevoelig voor beeldretentie. Daarnaast is er een risico op zogenaamde scherminbranding, de beeldkwaliteit verslechtert na verloop van tijd. Maar in vergelijking met een beeldbuis wint natuurlijk een plasmapaneel.

Ondanks de bestaande negatieve punten, zijn het de laatste tijd plasma-tv's die steeds populairder worden.

Aanbevolen: