Nieuwe Firmware Uploaden

Inhoudsopgave:

Nieuwe Firmware Uploaden
Nieuwe Firmware Uploaden

Video: Nieuwe Firmware Uploaden

Video: Nieuwe Firmware Uploaden
Video: Android Head Unit firmware update 2024, Mei
Anonim

Om de draadloze netwerkapparatuur volledig te configureren, moet u de versie van de firmware wijzigen. Hiermee zorg je voor een stabiele werking van routers en routers.

Nieuwe firmware uploaden
Nieuwe firmware uploaden

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Bezoek de officiële website van de fabrikant van uw wifi-router. Zoek het gedeelte "Drivers" of "Software" erop. Selecteer het model dat u nodig hebt en download de nieuwste, maar geen test, firmwareversie. Wees uiterst voorzichtig, want sommige modellen kunnen een A, B of C aan het einde van de naam hebben. Door de firmware van een ander routermodel te installeren, kunt u het apparaat volledig verpesten.

Stap 2

Sluit nu de computer of laptop waarop het firmwarebestand staat aan op de LAN-poort van de wifi-router. Voor deze aansluiting moet een netwerkkabel worden gebruikt. Maak nooit verbinding met de router via Wi-Fi, ook niet als een dergelijke mogelijkheid bestaat vóór de eerste installatie van de netwerkapparatuur.

Stap 3

Open nu het menu met informatie over de geïnstalleerde softwareversie. Het wordt meestal Framework-versie of Firmware-versie genoemd. Klik op de knop Bladeren en wijs naar het onlangs gedownloade firmwarebestand. Wacht terwijl de software-update voor deze wifi-router is voltooid.

Stap 4

Als het systeem een fout genereert bij het updaten van de software, is het beter om een andere (vorige) firmwareversie te gebruiken. Als u een D-Link-router gebruikt, bestudeer dan zorgvuldig de inhoud van het tekstbestand dat zich in de map met het firmwarebestand op de ftp-server bevindt.

Stap 5

Meestal bevat het informatie die de volgorde van het installeren van nieuwe software beschrijft, bijvoorbeeld: installeer eerst ghjibdre 1.17, dan 1.2. Negeer deze richtlijnen niet. Na het voltooien van de firmware-update, moet u de Wi-Fi-router opnieuw opstarten. Herhaal pas daarna de procedure voor het openen van het menu met de instellingen en maak verbinding met de server.

Aanbevolen: