Hoe Verschenen De Nummers 8 En +7 In Russische Telefoonnummers?

Inhoudsopgave:

Hoe Verschenen De Nummers 8 En +7 In Russische Telefoonnummers?
Hoe Verschenen De Nummers 8 En +7 In Russische Telefoonnummers?

Video: Hoe Verschenen De Nummers 8 En +7 In Russische Telefoonnummers?

Video: Hoe Verschenen De Nummers 8 En +7 In Russische Telefoonnummers?
Video: Mijn appartement in Antalya - goedkoop gekocht van een ontwikkelaar - videobeoordeling 2024, Mei
Anonim

In Rusland beginnen alle telefoonnummers met 8 of +7. Als u deze nummers niet kiest, is het onmogelijk om door te komen. Kortom, de abonnee belt ze zonder aarzeling. Maar waarom moeten deze cijfers worden ingesteld? Wat is het verschil tussen beide en is het belangrijk om ze te typen?

Rusland code
Rusland code

Telefoongeschiedenis

Nog maar 100 jaar geleden, dat wil zeggen in de 20e eeuw, was het nodig om, om elkaar te bellen, naar de telegraaf te gaan en een oproep te doen naar de telefoniste of, zoals ze eerder zeiden, de telefoniste. In het beste geval moest je uren zitten wachten tot iemand je aan de andere kant van de hoorn beantwoordde. In het ergste geval werd er een communicatiedag ingesteld. En alleen op de afgesproken dag en uur brachten ze je in contact met degene met wie je wilde praten. De telefoniste moest eerst naar de stad of een ander gebied gaan waar de abonnee was, en dan pas het telefoonnummer bellen, als dat er was natuurlijk. Anders moest je naar het callcenter (telegraaf) gaan om op de bestelde telefoon te praten.

Rusland code
Rusland code

ATC

Maar na verloop van tijd begonnen automatische telefooncentrales (automatische telefooncentrales) twee abonnees rechtstreeks met elkaar te verbinden, exclusief de telefoonoperator. Bij deze persoon was ATS zelf aan het juiste adres. In Rusland verschenen telefooncentrales in de jaren 20 van de vorige eeuw. Ze bevonden zich vooral in de grote steden. In andere staten van de wereld verschenen iets eerder automatische telefooncentrales. In verschillende landen en steden van de wereld waren er steeds meer van.

Rusland code
Rusland code

Codes

Het was toen dat de behoefte aan telefooncodes ontstond. Omdat er veel netwerken zijn, was het veel gemakkelijker om ze op code te zoeken. Het was toen dat ze Rusland begonnen te bellen met nummer 8. Nadat ze een telefoonnummer hadden gekozen, ging een persoon eerst naar het algemene telefoonnetwerk. De code die hij intoetste in het eerste cijfer gaf aan waar op de planeet hij belde. 8 gaf aan dat dit Rusland is.

Het netwerk kan lokaal zijn, dat wil zeggen binnen een land of een bepaalde stad en wereld (internationaal). Voor het internationale netwerk was het plusteken verplicht voor het nummer. Samen met het eerste nummer 7 begon hij het gewenste land op de planeet aan te geven - Rusland.

Rusland code
Rusland code

Het belang van het getal 7

In de loop van de tijd hebben de ontwikkelingen op het gebied van telefonie enkele wijzigingen aangebracht in de rangschikking van nummers. Dit gebeurde vanwege het feit dat veel landen verdeeld en verenigd waren, verdwenen en verschenen. Maar de internationale code van Rusland - 7 is ongewijzigd gebleven. Daarom, historisch en technisch:

Rusland code
Rusland code

Waarom 8 overleefden

Zoals hierboven vermeld, verscheen 8 in telefoonnummers in de USSR. Binnen het land, dat enorm was, ging elke afzonderlijke republiek onder zijn eigen code. Dus, bijvoorbeeld, zo'n groot deel van de staat als Siberië had code 4, de Republiek Kazachstan - 3, enz. Rusland stond vermeld onder nummer 8. Na de ineenstorting van het land werd besloten de code te verlaten.

Gevolgtrekking. Uitgaande van het feit dat er geen verborgen betekenis is in de telefooncodes +7 en 8 van de staat Rusland, dus als een abonnee binnen het land belt, kan hij het eerste cijfer van zowel 8 als 7 op dezelfde manier kiezen, maar daarbuiten slechts +7.