Thuisspeakers Instellen

Inhoudsopgave:

Thuisspeakers Instellen
Thuisspeakers Instellen

Video: Thuisspeakers Instellen

Video: Thuisspeakers Instellen
Video: HOW TO Set Up a 5.1 HOME THEATER Surround Sound Speaker System in 2020 2024, Mei
Anonim

Thuisspeakers zijn er in veel verschillende soorten en maten en worden voor verschillende doeleinden gebruikt: het afspelen van computergeluid, het luisteren naar muziek van een computer of muziekcentrum. Als alternatief kunnen de luidsprekers een compleet luidsprekersysteem voor thuisbioscopen zijn. Al deze factoren zijn van invloed op de keuze van luidsprekers, maar de basisopstellingspunten zijn gebruikelijk voor zowel kleine computerluidsprekers als grote luidsprekers.

Thuisspeakers instellen
Thuisspeakers instellen

Het is nodig

  • - de luidsprekers zelf;
  • - software of stuurprogramma's voor het aansluiten van luidsprekers (kan nodig zijn bij het aansluiten van luidsprekers op een computer);
  • - accessoires die nodig zijn voor aansluiting ("tulpen", adapters, enz.);
  • - Spanningsregelaar;
  • - verlengsnoer (indien nodig);
  • - stopcontact.

instructies:

Stap 1

Een juiste luidsprekeropstelling begint bij het kiezen van de juiste luidspreker. Voordat u luidsprekers koopt, moet u rekening houden met het doel, de grootte en de hoeveelheid. De regel werkt hier: hoe kleiner de kamer, hoe kleiner de grootte van de kolommen en hun aantal. Zo kun je in een ruimte met een groot oppervlak tot vijf speakers met verschillende speakerformaten plaatsen.

Stap 2

Voordat u de luidsprekers aansluit, moet u de software installeren (indien nodig). Vervolgens sluit je de speakers aan op je computer, muziekcentrum of tv. Dit moet strikt volgens de instructies in de instructies worden gedaan.

Stap 3

Wanneer de luidsprekers zijn aangesloten en worden herkend door de apparatuur, moeten ze worden geconfigureerd. Setup bestaat uit het kiezen van de juiste instellingen op je computer of tv, en het correct plaatsen van je speakers. Dit gebeurt met vallen en opstaan, omdat het voor elke kamer individueel is. Je zult constant modi en parameters moeten veranderen, de luidsprekers van plaats naar plaats moeten verplaatsen om het beste geluid te bereiken.

Stap 4

U kunt een equalizer gebruiken om uw luidsprekers in te stellen. Dit is een apparaat dat de frequentierespons van geluid corrigeert. Als je wilt, kun je de equalizer gebruiken om een volledig nieuw geluid te creëren door de apparaatinstellingen naar wens te wijzigen.

Aanbevolen: