Welke Te Kiezen: Xiaomi Mi5 Of Samsung Galaxy S7?

Inhoudsopgave:

Welke Te Kiezen: Xiaomi Mi5 Of Samsung Galaxy S7?
Welke Te Kiezen: Xiaomi Mi5 Of Samsung Galaxy S7?

Video: Welke Te Kiezen: Xiaomi Mi5 Of Samsung Galaxy S7?

Video: Welke Te Kiezen: Xiaomi Mi5 Of Samsung Galaxy S7?
Video: Samsung Galaxy S7 Edge vs Xiaomi Mi5 2024, Mei
Anonim

De Samsung Galaxy S7 is de ultieme gadget die elke geavanceerde gebruiker zal boeien. Xiaomi Mi5 is een uitstekend toestel dat aan zal trekken met een mooie prijs en tot 40% minder zal kosten dan zijn concurrent van Samsung. Welke smartphone moet je kiezen? Om dit probleem op te lossen, moet je nog steeds alle voor- en nadelen van deze twee modellen overwegen en vergelijken.

Vlaggenschepen Xiaomi Mi5 of Samsung Galaxy S7
Vlaggenschepen Xiaomi Mi5 of Samsung Galaxy S7

Vergelijkend uiterlijk van smartphones

Clash of the Titans: wat is beter dan Samsung of Xiaomi? Beide modellen zijn gemaakt van moderne hoogwaardige materialen. Ook hebben beide smartphones een dubbel glaspaneel aan de voor- en achterkant. Het frame is gemaakt van aluminium.

Het apparaat van Xiaomi wordt visueel als veel betrouwbaarder ervaren, maar het model van Samsung heeft IP68-certificering, wat spreekt van een speciale coating die de smartphone beschermt tegen vocht en stof.

De schermen van deze modellen zijn anders. De kwaliteit en resolutie van de Galaxy S7 is beduidend beter. Het beschikt over een 5,1-inch QHD Super AMOLED-scherm met een ongelooflijke 577ppi.

Xiaomi Mi 5 heeft FULL HD IPS met een schermdiagonaal van 5, 15 inch en een dichtheid van 428ppi. Beide schermen worden beschermd door Gorilla Glass 4.

Het Galaxy S7-display heeft de sterkste zwarttinten en de helderste kleuren. De Xiaomi Mi 5 heeft een lagere schermresolutie.

Vergelijkende technische kenmerken van gadgets

De prestaties van deze apparaten zijn vijf punten. Dit zijn twee werkpaarden die met grote snelheid rennen.

Het besturingssysteem voor Xiaomi is Android 6.0 Marshmallow, MIUI 7, voor Samsung - Android 6.0 Marshmallow, TouchWiz UI.

De chipsets voor beide modellen zijn identiek - Android 6.0 Marshmallow, TouchWiz UI. Processors ook - dual-core 2, 15 GHz Kryo en dual-core 1,6 GHz Kryo.

Het RAM-geheugen is ook hetzelfde voor beide modellen - 4 GB.

De Xiaomi-batterij is 3000 mAh lithium-polymeer. Samsung heeft een 3000mAh Li-Ion batterij.

Vergelijking van de camera's van deze gadgets geeft geen enkel model een voordeel ten opzichte van elkaar. Xiaomi heeft een camera aan de voorkant: 4.0 UltraPixel, F / 2.0, sensor 1/3 , pixel 2 micron. Samsung heeft een camera aan de voorkant: 5.0 MP, F / 1.7.

De hoofdcamera van Xiaomi is -16, 0 megapixels, F / 2.0, fase-autofocus, 4-assige OIS, sensor 1 / 2.8 ", pixel 1, 12 micron. Samsung heeft 12, 0 megapixels, F / 1.7, fase-autofocus, OIS, sensor 1 / 2.6 ", pixel 1, 4 micron.

Xiaomi kan hier de overwinning behalen vanwege de hoge resolutie en kleurnauwkeurigheid. Maar als er niet genoeg licht is, dan wint Samsung. Het is veelzijdiger in lichtomstandigheden.

Conclusies trekken en proberen de vraag te beantwoorden welk apparaat beter is, je moet naar de vergelijkende kenmerken kijken.

Voordelen van de Galaxy S7: het scherm is groter en de resolutie is ook hoger, de cameraprestaties zijn hoger, de aanwezigheid van de IP68-certificering, de mogelijkheid om de opslag uit te breiden met een micro-SD-kaart.

Voordelen van Mi5: langere batterijduur, USB Type-C en IR-zender, betere prestaties in games, 40% lagere kosten.

Is de keuze echt moeilijk, xiaomi of samsung? Omdat beide vlaggenschepen geweldig zijn. Uiteindelijk moet je begrijpen waar de nadruk op ligt bij de aankoop van dit of dat apparaat. Degenen die graag spelen, kunnen beter bij Xiaomi blijven. Wie graag foto's maakt, krijgt de Galaxy S7 te zien. De vraag welke beter is dan Samsung of Xiaomi is niet eenduidig te beantwoorden. Daarom is de keuze een puur persoonlijke aangelegenheid.

Aanbevolen: