Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Inhoudsopgave:

Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies
Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies
Video: How to Compress a Video File without Losing Quality | How to Make Video Files Smaller 2024, April
Anonim

Wanneer u met videobestanden werkt, moet u de video vaak comprimeren. Gewoonlijk wordt compressie uitgevoerd voor de grotere capaciteit van de films op schijf. Een dvd-film past op een cd als deze sterk gecomprimeerd is. Sterke compressie leidt tot een sterk verlies van beeldkwaliteit, soms is het erg merkbaar - je ziet vierkanten (pixels) op het scherm. Om dit probleem te voorkomen, moet u het videobestand converteren met een lagere compressieverhouding, of een bestandsindeling gebruiken waarmee u veel compressie kunt uitvoeren met minimaal kwaliteitsverlies. Dit formaat, of liever de codec, is H264 (X264).

Hoe het videoformaat te verkleinen zonder kwaliteitsverlies
Hoe het videoformaat te verkleinen zonder kwaliteitsverlies

Het is nodig

Meg Ui-software

instructies:

Stap 1

Om de grootte van een videobestand te verkleinen met een klein kwaliteitsverlies, kunt u elk complex gebruiken voor het converteren van audio- en videobestanden. Onze keuze viel op het Meg Ui programma. Dit hulpprogramma gaat snel om met de taken die eraan zijn toegewezen. Nadat u de distributie van dit programma naar uw computer hebt gedownload, installeert u het programma op de systeemschijf (C).

Stap 2

Wanneer u het programma start, verschijnt het hoofdvenster voor u, waarin alle basisstappen om het bestand te converteren worden uitgevoerd. Klik op het menu Bestand, selecteer het item Openen, zoek en selecteer een videobestand in het geopende venster en klik vervolgens op de knop "Openen".

Stap 3

Nadat u het videobestand in het programma hebt geladen, verschijnt er een nieuw voorbeeldvenster voor u, zodat u het geselecteerde bestand niet per ongeluk met een ander verwart. Sluit dit venster en zorg ervoor dat het bestand dat je hebt geselecteerd echt bij je past.

Stap 4

In het hoofdvenster van het programma moet u het conversieformaat en andere parameters specificeren. Selecteer MKV-formaat en vervolgens H264 (X264). Nadat u uw configuratie van het toekomstige bestand hebt gemaakt, kunt u zien hoe het eruit zal zien na de conversie. Als alles bij u past, klikt u op de knop Opslaan. Er wordt een venster geopend waarin u de locatie kunt opgeven om het toekomstige bestand op te slaan.

Stap 5

Om te beginnen met het converteren van het bestand, klikt u op de knop Start en wacht u tot de bewerking is voltooid.

Aanbevolen: