Een Walkietalkie Instellen

Inhoudsopgave:

Een Walkietalkie Instellen
Een Walkietalkie Instellen
Anonim

Voor mensen die een actieve levensstijl leiden, zijn soms draagbare radio's nodig. Deze klasse omvat voornamelijk portofoons, waarvoor geen speciale toestemming is vereist, die zonder speciale problemen en documenten kunnen worden geregistreerd. Ze werken in het frequentiebereik van 433 MHz. Deze radio's zijn vooral populair bij jagers of toeristen, en zijn ook handig voor sportvissers. Zo hoeven ze hun stem niet te veel in te spannen en is de kans op verdwalen aanzienlijk kleiner.

Een walkietalkie instellen
Een walkietalkie instellen

instructies:

Stap 1

De amateurradio is vrij eenvoudig in te stellen.

Begin niet met het ombouwen van de portofoon naar Russische maatstaven. Hoogstwaarschijnlijk heeft uw portofoon al de mogelijkheid om in het "Russische netwerk" te werken, bovendien kunnen de bedrijfsparameters van het apparaat tijdens de herconfiguratie lijden.

Stap 2

Kies eerst een roepnaam, het zogenaamde persoonlijke identificatiesignaal. Officieel moet het volledig overeenkomen met uw radiolicentienummer. Als het onofficieel is, neem dan gewoon een soort digitaal of alfabetisch pseudoniem. Kies een woord dat uit 6 letters bestaat, waarvan de interpretatie uiterst duidelijk en ondubbelzinnig zal zijn, wat gemakkelijk te onderscheiden is als de ontvangst niet erg zelfverzekerd is. Zorg ervoor dat niemand die je kent dezelfde roepnaam voor zichzelf heeft gekozen.

Stap 3

Gebruik een instrument dat een SWR-meter wordt genoemd om de antenne af te stemmen. Je kunt gewoon niet zonder. Wanneer u voor het eerst inzoomt, stemt u de antenne af op de minimale waarde van de staande golfverhouding (SWR). Zorg ervoor dat de verhouding kleiner is dan 1,5.

Stap 4

Houd er rekening mee dat als u lang met SWR> 3 werkt, u de zendertrap gemakkelijk kunt beschadigen. Druk op de microfoonknop en pas de antenne aan volgens de maximale LED-verlichting.

Stap 5

Werkt alles naar behoren, ga dan door naar het 160 meter bereik. Als u van plan bent om met de eigenaren van dergelijke radio's te communiceren, kan de verdere configuratie als bijna voltooid worden beschouwd, maar als uw communicatiewensen zich uitstrekken tot gebruikers met iets andere radio's, probeer dan de bandbanden te vinden die ze gebruiken en maak er verbinding mee.

Aanbevolen: