Hoe Maak Je Een Lastvork

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lastvork
Hoe Maak Je Een Lastvork

Video: Hoe Maak Je Een Lastvork

Video: Hoe Maak Je Een Lastvork
Video: Doe-het-zelf laadstekker voor het testen van een 12 volt auto-accu. 2024, Mei
Anonim

Een stekker wordt een apparaat genoemd om de laadstatus van afzonderlijke batterijcellen te controleren. Deze stekker bestaat uit een krachtige pull-up weerstand, een DC voltmeter en twee meetsnoeren.

Hoe maak je een lastvork
Hoe maak je een lastvork

instructies:

Stap 1

Ontdek wat de spanning moet zijn op een volledig opgeladen enkele batterijbank in de instructiehandleiding. Zorg er ook voor dat de batterij zo is ontworpen dat toegang tot de afzonderlijke banken mogelijk is.

Stap 2

Neem een micrometer. Neem in serie daarmee een weerstand op met een zodanige weerstand dat bij een spanning die de limiet voor één kan overschrijden. Vervang de schaal van het instrument door een nieuwe. Kalibreer het door een variërende gelijkspanning in de juiste polariteit aan te brengen op de resulterende voltmeter. Controleer de geleverde spanning tijdens de kalibratie met een referentie voltmeter.

Stap 3

Zoek uit de instructies voor de batterij de waarde van de nominale (niet maximale!) Belastingsstroom. Converteer alle waarden naar het SI-systeem en het resultaat staat erin. Bereken de weerstand van de belastingsweerstand met behulp van de formule R = U / I, waarbij R de weerstand is, Ohm, U de spanning, V, I is de stroom, A. Let op: vervang de spanning van één cel in de formule, niet de hele batterij.

Bereken het vermogen dat aan de weerstand is toegewezen met de formule: P = UI, waarbij P het vermogen is, W, U de spanning, V, I is de stroom, A. Selecteer het nominale vermogen van de belastingsweerstand meer dan dat toegewezen uit de standaard serie. Het moet bedraad zijn.

Stap 4

Zorg voor een meetsnoer dat de stroom aankan die door de optrekweerstand vloeit. Verbind ze met de weerstand met draden die ook deze stroom kunnen weerstaan. Soldeer de verbindingen goed.

Stap 5

Sluit een voltmeter, bestaande uit een microampèremeter en een kleine weerstand in serie daarmee, parallel aan de belasting aan. Geef op de sondes de polariteit aan die overeenkomt met de polariteit van de voltmeter. Isoleer vervolgens de voegen.

Stap 6

Bevestig alle onderdelen met een handvat aan een stijf diëlektrisch en vuurvast frame. Plaats de sondes zo dat de afstand ertussen gelijk is aan de afstand tussen de jar-terminals.

Stap 7

Zorg ervoor dat de batterij momenteel niet wordt opgeladen en dat er geen andere batterijen in de buurt worden opgeladen. Als het opladen van de geteste batterij of naburige batterijen onlangs is beëindigd, ventileer dan de ruimte zodat er geen waterstof in de lucht is voordat u de laadstekker gebruikt.

Stap 8

Sluit de laadstekker één voor één aan op de banken en let daarbij op de polariteit. Houd het een paar seconden aangesloten op de bank, zorg ervoor dat de metingen gedurende deze tijd niet veranderen. Houd de stekker niet langer aangesloten. Lees de meetwaarden onmiddellijk voordat u het apparaat loskoppelt van het blik.

Aanbevolen: