Welke Film Op Het Telefoonscherm Is Beter: Glanzend Of Mat

Inhoudsopgave:

Welke Film Op Het Telefoonscherm Is Beter: Glanzend Of Mat
Welke Film Op Het Telefoonscherm Is Beter: Glanzend Of Mat

Video: Welke Film Op Het Telefoonscherm Is Beter: Glanzend Of Mat

Video: Welke Film Op Het Telefoonscherm Is Beter: Glanzend Of Mat
Video: Melanie Martinez - K-12 (The Film) 2024, April
Anonim

Telefoonschermbeschermers zijn een veelzijdige manier om uw touchscreen te beschermen tegen vuil, krassen en vingerafdrukken. Matte en glanzende films hebben een aantal voor- en nadelen, waardoor het moeilijk is om hiertussen te kiezen.

telefoon schermbeschermer
telefoon schermbeschermer

Schermen van touchscreen-telefoons moeten worden beschermd, omdat het nogal moeilijk is om ze intact te houden tijdens actief gebruik. Het vervult de functie van bescherming, meestal een film die op het scherm wordt geplakt. Er zijn twee soorten films: mat en glanzend. Welke beter is, is moeilijk te zeggen, omdat elk zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Mat schermfilm

Matte films voor telefoonschermen hebben een enorm voordeel ten opzichte van glanzende films - ze schitteren of glanzen niet wanneer ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Het is handig om op elk moment van de dag een smartphone te gebruiken die wordt beschermd door een matte film, of het nu een zonnige dag is of een donkere avond.

Een ander voordeel van matte schermfolie is slipweerstand. Het is handig om uw vinger op het aanraakscherm te bewegen, vingers glijden niet weg. Bovendien laat zo'n film geen vingerafdrukken en vuil achter, wat erg belangrijk is bij het gebruik van de telefoon.

De voordelen van een matte film zijn onder meer de krasbestendigheid. Dit is een echt krachtige schermbeschermer tegen beschadiging, vuil en afdrukken. Het enige nadeel van matte film is enige beeldvervorming. Het scherm wordt iets donkerder, er verschijnt "korreligheid". Dit nadeel wordt gecorrigeerd door de helderheid van het scherm maximaal in te schakelen en de helderheid van het beeld in de telefooninstellingen te vergroten.

Glanzende schermfilm

Glanzende film voor een touchscreen-telefoon heeft een onmiskenbaar voordeel ten opzichte van mat - goede kleurweergave en beeld zonder vervorming. Aan de andere kant wordt dit voordeel gedekt door een aantal ongemakken.

Ten eerste wordt glanzende film steeds vaker vuil dan matte film. Vingerafdrukken blijven erop zitten en moeten worden gewist. Soms meerdere keren per dag. Ten tweede is de glanzende film niet zo krasvast als de matte film. Eén onvoorzichtige beweging met uw vingernagel en er kan een lelijke vlek op de film achterblijven. Ten derde glijden vingers te snel over een glanzend oppervlak. Als je handen zweten, is het nogal onhandig om een scherm te gebruiken dat wordt beschermd door een dergelijke film.

Experts raden aan het scherm te bedekken met een matte film, omdat het steeds beter omgaat met de hoofdfunctie - de sensor beschermen tegen externe factoren. Aan de andere kant moeten degenen die vertrouwen op een hoogwaardige en onvervormde afbeelding de glanzende optie kiezen.

Aanbevolen: