Papierstoringen Verhelpen

Inhoudsopgave:

Papierstoringen Verhelpen
Papierstoringen Verhelpen

Video: Papierstoringen Verhelpen

Video: Papierstoringen Verhelpen
Video: Quickly clear paper jams and get back to work – DCPL2550DW or HLL2390DW 2024, April
Anonim

Kantoorapparatuur is een uiterst noodzakelijk iets in de moderne wereld, maar tegelijkertijd is het niet altijd betrouwbaar. Een van de meest voorkomende soorten defecten zijn printerpapierstoringen. Om te weten hoe u een storing kunt verhelpen, moet u weten waarom deze is ontstaan.

Papierstoringen verhelpen
Papierstoringen verhelpen

Het is nodig

  • - Printer,
  • - papier,
  • - printerinstructies.

instructies:

Stap 1

Als je nog instructies hebt voor de techniek, lees dan hoe je een beschadigd vel verwijdert. Verschillende modellen printers kunnen hun eigen kenmerken hebben, dus onzorgvuldig verplaatsen kan tot nog grotere schade leiden. Haast u daarom niet om het papier er meteen uit te trekken.

Stap 2

Als het vel is vastgelopen bij het verlaten van de printer, verwijder dan de klep (deze kan aan de achterkant of zijkant zijn - dit maakt niet uit). Hierdoor komt de klem los en kunt u het beschadigde papier er gemakkelijker uittrekken. Als er echter een vel bij de ingang vastloopt en een klein deel ervan in de printer wordt gedompeld, is het niet nodig om het deksel te verwijderen. Trek het papier voorzichtig naar achteren. Als het laken erg vastzit, strak gaat zitten of helemaal niet naar buiten trekt, is het beter om uw apparatuur naar een service te brengen. Probeer opnieuw te beginnen met afdrukken. Als het vel direct na ontvangst is vastgelopen, verwijder dan het deksel, trek de cartridge eruit en controleer of er vreemde voorwerpen in de printer zitten (briefpapier, papiersnippers, enz.)

Stap 3

Als het vel de cartridge bereikt en het papier is precies op deze plek vastgelopen, verwijder dan de cartridge en trek het vel in de rijrichting. Verwijder alle papiersnippers en installeer de cartridge pas nadat u zeker weet dat de printer schoon is.

Stap 4

Soms kan er een situatie ontstaan waarin er geen daadwerkelijke papierstoring optreedt, maar het lampje "Papierstoring" op de printer gaat branden om dit probleem aan te geven. Als het resetten van de instellingen en het opnieuw instellen van de parameters u niet helpen dit defect te verhelpen, moet u de printer opsturen voor reparatie.

Stap 5

Als de printer slechts één vel heeft vastgelopen en daarna normaal bleef werken, hebt u het papier niet goed geplaatst. Zorg ervoor dat de lade niet te vol is; zodat de platen niet nat, vuil of vervormd zijn; dat de dikte en het type papier geschikt zijn voor het printermodel; zodat er geen nietjes of paperclips op het papier zitten. Laad ook geen papier in de lade terwijl er wordt afgedrukt en veeg de rollen in de printer regelmatig schoon met een vochtige doek.