Is 512 MB RAM Genoeg Voor Een Tablet?

Inhoudsopgave:

Is 512 MB RAM Genoeg Voor Een Tablet?
Is 512 MB RAM Genoeg Voor Een Tablet?

Video: Is 512 MB RAM Genoeg Voor Een Tablet?

Video: Is 512 MB RAM Genoeg Voor Een Tablet?
Video: No Need Uninstall App | Increase Your Ram 512 to 1 Gb | Make Your Phone Too Fast | Boost Your Ram 2024, April
Anonim

De keuze van een tablet, evenals een stationaire computer, is een nogal verantwoorde procedure. De toekomstige eigenaar moet aandacht besteden aan absoluut alle parameters, inclusief RAM, om later geen spijt te krijgen van de aankoop.

Is 512 MB RAM genoeg voor een tablet?
Is 512 MB RAM genoeg voor een tablet?

RAM op de tablet

Het RAM-geheugen op de tablet is, net als op een normale computer, direct verantwoordelijk voor de snelheid van het apparaat zelf. Natuurlijk zijn niet alleen RAM, maar ook andere componenten verantwoordelijk voor deze parameter. Tegenwoordig vind je heel vaak op de toonbank dergelijke tabletcomputers met 512 megabyte of 1 gigabyte geheugen, minder vaak met 1, 5 GB en 2 GB. Voor sommige mensen is de kwestie van het kiezen van een tablet volgens dit criterium erg belangrijk, omdat niet alleen de uiteindelijke kosten van het apparaat zelf ervan afhangen, maar ook de prestaties van sommige programma's en applicaties, waaronder games.

Er wordt aangenomen dat de optimale hoeveelheid geheugen voor een tabletcomputer van vandaag 1 GB is. Daarom maken fabrikanten van dergelijke apparaten meer tablets met zoveel RAM. Wat direct 512 megabyte betreft, die zijn misschien wel genoeg om met teksttoepassingen, antivirus, sommige grafische toepassingen en games te werken, maar hoe meer geheugen er op het apparaat is, hoe beter het zal werken en minder vastloopt. Het is vermeldenswaard dat internet mogelijk niet goed werkt op apparaten met 512 MB RAM. Om een goede verbinding met de provider tot stand te brengen, heb je minimaal 768 MB nodig (volgens de meeste fabrikanten).

Zonder opladen - nergens

Bij het kiezen van een tablet moet je vooral letten op de batterijcapaciteit zelf, namelijk hoeveel deze meegaat zonder op te laden. Goedkopere of Chinese modellen van tablets houden bijvoorbeeld letterlijk zes uur lang een lading vast. Met een dergelijk batterijverbruik maakt het niet eens uit hoeveel RAM u op uw tabletcomputer heeft, aangezien u deze praktisch niet kunt gebruiken, omdat de batterij met de applicatie actief de lading zeer snel zal verbruiken. Natuurlijk wordt de tablet meestal buitenshuis gebruikt. Daarom moet u van deze parameter uitgaan, omdat u deze niet altijd kunt opladen. Voor normaal gebruik is het voldoende dat de batterijlading minimaal 8 uur meegaat.

Als gevolg hiervan, als de tabletcomputer minstens 8 uur opgeladen blijft en zelfs met 512 megabyte geheugen, kan de eigenaar van een dergelijk apparaat het bijna overal en zonder enig ongemak voor zichzelf gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de meeste van de verschillende applicaties en speel enkele games, behalve de meest veeleisende systeembronnen.

Aanbevolen: