Hoe Video Van De Camera Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Video Van De Camera Over Te Zetten
Hoe Video Van De Camera Over Te Zetten

Video: Hoe Video Van De Camera Over Te Zetten

Video: Hoe Video Van De Camera Over Te Zetten
Video: Get Photos and Video From Camera To Computer - A Very Quick How-To For Beginners 2024, Mei
Anonim

Camcorders zijn al lang niet meer alleen een kenmerk van professionals en worden veel gebruikt om homevideo-archieven te maken. De video die door de camera is vastgelegd, wordt meestal naar een computer gekopieerd voor verdere verwerking of voor het branden op dvd's.

Hoe video van de camera over te zetten
Hoe video van de camera over te zetten

Het is nodig

  • - datakabel;
  • - camcorderstuurprogramma's.

instructies:

Stap 1

Sluit de camcorder waarvan u video wilt overzetten naar de computer met behulp van de datakabel. Steek het ene uiteinde (meestal plat en klein) in de cameraconnector en het andere, gemarkeerd of met een USB-pictogram, in de USB-poort van de computer, indien nodig met behulp van een USB-verlengkabel. Installeer indien nodig de camcorderstuurprogramma's, die meestal bij de camera worden geleverd en in de vorm van cd's worden geleverd.

Stap 2

Wacht tot de computer de aangesloten videocamera detecteert. Nadat het venster "Autorun" verschijnt, leest u alle mogelijke opties voor acties op de videocamerabestanden. Dubbelklik op "Openen" of klik eenmaal op deze inscriptie en op de OK-knop in het venster "Autostart".

Stap 3

Open de map "Video's" of een andere map die mogelijk is gekoppeld aan videobestanden (mapnamen verschillen voor verschillende merken camcorders) in het browservenster van mappen en bestanden op het station van de camera. Selecteer een of meer bestanden. Voor het gemak van het selecteren van meerdere videobestanden, drukt u op de Shift- of Ctrl-toets.

Stap 4

Selecteer bestanden door er met de muis op te klikken. Als u op Shift drukt en vervolgens op het eerste bestand en vervolgens op het laatste klikt, markeert u alle bestanden die zich tussen de twee bevinden. Als u Ctrl ingedrukt houdt, kunt u willekeurig op de bestanden klikken.

Stap 5

Druk op Ctrl + C op het toetsenbord om de geselecteerde bestanden te kopiëren, of klik eenmaal op een van de bestanden met de rechtermuisknop of touchpad. Selecteer "Kopiëren" in het vervolgkeuzemenu. Open de map op je computer waar je de video wilt plaatsen. Plak de video door op Ctrl + V te drukken of klik op een lege ruimte in de map met de rechtermuisknop of touchpad en selecteer "Plakken" in het contextmenu.

Stap 6

Als u om de een of andere reden het klembord niet wilt gebruiken, verklein dan het venster met de geselecteerde bestanden en sleep ze eenvoudig naar het bureaublad en verplaats ze vervolgens naar de map die u op uw computer nodig hebt.

Stap 7

Nadat de video-overdracht is voltooid, schakelt u de camera uit in "Hardware en schijven veilig verwijderen" op de taakbalk van uw pc.

Aanbevolen: