Dia's Opnieuw Opnemen

Inhoudsopgave:

Dia's Opnieuw Opnemen
Dia's Opnieuw Opnemen

Video: Dia's Opnieuw Opnemen

Video: Dia's Opnieuw Opnemen
Video: Dia opnieuw inspreken (na foutje gemaakt) PowerPoint 2010 2024, April
Anonim

Velen hebben thuis oude fotofilms. De mening is principieel onjuist dat om ze in elektronische vorm te fotograferen, men ofwel foto's op papier moet afdrukken en scannen, ofwel een dure diascanner moet aanschaffen. Een projector, vergrootglas en digitale camera zijn voldoende.

Dia's opnieuw opnemen
Dia's opnieuw opnemen

instructies:

Stap 1

Koop elke vergroter en elke projector voor dia's en filmstrips. Verschillende online veilingen zijn goede plaatsen om naar dergelijke apparaten te zoeken. Zorg ervoor dat het apparaat volledig bruikbaar is voordat u het aanschaft, als u niet weet hoe u dit zelf kunt oplossen. In het tweede geval de veiligheidsmaatregelen strikt in acht nemen. Houd er rekening mee dat deze apparaten zijn ontworpen om periodiek te worden uitgeschakeld voor koeling.

Stap 2

Houd er rekening mee dat films die zijn gemaakt met standaard 35 mm-camera's frames hebben die parallel aan de perforatie zijn geplaatst, terwijl ze op filmstrips en transparanten loodrecht daarop staan, terwijl ze iets kleiner zijn. Daarom kan de eerste alleen met een vergrootglas worden geprojecteerd en de laatste alleen met een projector.

Stap 3

Zet je digitale camera op een goed statief. Gebruik de timerfunctie tijdens het fotograferen om onscherpte te voorkomen. Nadat u de timer heeft gestart, haalt u uw handen weg van het apparaat om het niet te laten slingeren, en wacht u terwijl de foto wordt gemaakt. Gebruik geen telefoon om te fotograferen, zelfs niet met goede optica, al was het maar omdat hij geen statiefaansluiting heeft.

Stap 4

Bij de meeste statieven kunt u de camera niet omhoog richten. Als u een vergrootglas gebruikt, plaatst u deze daarom horizontaal. Bevestig een vel wit papier aan zijn tafel om als scherm te dienen.

Stap 5

Stel bij gebruik van de projector deze zo af dat het beeld een diagonaal heeft van ongeveer een halve meter.

Stap 6

Verduister de kamer volledig tijdens het fotograferen.

Stap 7

Als je negatieven hebt gefotografeerd, verander ze dan in positieven. Niet elke grafische editor is hiertoe in staat. Mtpaint is een goede gratis en gebruiksvriendelijke editor.

Stap 8

Schakel op de camera de close-upmodus in. Plaats het zo dat de afbeelding het hele frame vult. Zorg ervoor dat het beeld goed scherp is.

Stap 9

Plaats geen in de studio opgenomen filmstrips en transparanten op internet zonder toestemming van de rechthebbenden en frames uit uw eigen fotoarchief - zonder toestemming van de daarop afgebeelde personen.

Aanbevolen: