Video Van De Camera Inhalen

Inhoudsopgave:

Video Van De Camera Inhalen
Video Van De Camera Inhalen

Video: Video Van De Camera Inhalen

Video: Video Van De Camera Inhalen
Video: INHALEN gaat helemaal MIS!! | Klassieker # | Dashcam NL 2024, April
Anonim

Na de opname wordt het videobeeld gekopieerd naar een computer voor verdere verwerking of opname op dvd. Hiervoor heeft elke camera een connector voor aansluiting op een computer.

Video van de camera inhalen
Video van de camera inhalen

Het is nodig

Camcorder, computerkabel, computer, Adobe Premiere Pro of een andere video-editor

instructies:

Stap 1

Zoek de computerconnector op de camcorder. Het kan een miniUSB- of miniDV-connector zijn.

Stap 2

Sluit de camera aan op uw computer met een miniUSB/USB of miniDV/IEEE1394-kabel. Klik hiervoor op de camera om de camera aan te sluiten op de computer, of zet hem gewoon in de afspeelmodus. In het eerste geval heeft u, om bestanden van de camera te lezen, mogelijk stuurprogramma's nodig, die meestal al op de harde schijf van de camera zelf zijn geïnstalleerd. In het tweede geval kan het nodig zijn om een speciale IEEE1394-buskaart op de computer te installeren om analoge informatie van miniDV-cassettes om te zetten in digitaal formaat.

Stap 3

Installeer de stuurprogramma's. Dit proces gebeurt meestal automatisch. Druk op de OK-toets totdat er een venster verschijnt dat aangeeft dat de stuurprogramma's met succes zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Open een video-editor op uw computer. Windows Movie Maker wordt automatisch geïnstalleerd op alle Windows-computers. Ga naar het tabblad Bestand -> Video importeren van een digitale camera. Als je een camera hebt die op miniDV-cassettes opneemt, heb je elke versie van Adobe Premiere Pro nodig.

Stap 5

Installeer Adobe Premiere Pro. Bij voorkeur op schijf C. Druk automatisch op ok totdat de installatie is voltooid.

Stap 6

Open Adobe Premiere Pro. Klik op Nieuw project. Selecteer hetzelfde bestandsformaat waarin u het beeld hebt opgenomen. Voer een naam in voor het item en geef de map op waarin alle gegevens worden opgeslagen. In de regel duurt een miniDV-cassette met een timing van een uur 10 tot 20 GB. De hoeveelheid vrije schijfruimte moet minstens drie keer de opname zelf zijn.

Stap 7

Druk op de F5-toets of selecteer Bestand -> Vastleggen. Er verschijnt een menu voor het overzetten van het videobeeld van de camera naar de computer.

Stap 8

Geef aan waar de bestanden moeten worden opgeslagen. Vaak komen de directory en het opnameformaat niet overeen met het formaat dat helemaal aan het begin van het maken van het project is gespecificeerd. Verander het in dezelfde.

Stap 9

Druk in het menu op de afspeelknop en vervolgens op de rec-knop. Het kopieerproces wordt gestart. Als de cassette niet naar het begin is teruggespoeld, spoel deze dan eerst terug. Het kopieerproces wordt altijd in realtime uitgevoerd. Daarom is voor elk uur video-opname een uur nodig om te kopiëren. Laat alles zo.

Stap 10

Nadat het kopiëren is voltooid, slaat u het bestand op in het venster dat verschijnt. Ga dan naar de eerder geselecteerde directory, waar je de gewenste video vindt.

Aanbevolen: