Hoe Vlc . Te Streamen

Inhoudsopgave:

Hoe Vlc . Te Streamen
Hoe Vlc . Te Streamen

Video: Hoe Vlc . Te Streamen

Video: Hoe Vlc . Te Streamen
Video: How to Stream Movies and Music Over the Network Using VLC 2024, April
Anonim

VLC is een universele applicatie voor het bekijken van video's en het luisteren naar audiobestanden. Het programma kan ook worden gebruikt als een van de eenvoudigste manieren om video van een webcam via een netwerk over te brengen.

Hoe vlc. te streamen
Hoe vlc. te streamen

Het is nodig

  • - VLC-programma;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Organiseer de overdracht van video vanaf een webcam via internet met behulp van het VLC-programma. Om dit te doen, start u het programma, selecteert u het menu Media en vervolgens de opdracht Streaming of gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl + S. Ga dan naar het tabblad "Apparaat vastleggen". Stel in de optie "Capture Mode" in wat u precies gaat uitzenden met VLC: het kan een desktop zijn, d.w.z. uw computerscherm of webcam.

Stap 2

Klik op de knop "Stream" om uitzendingen in het VLC-programma te configureren, klik in het geopende venster op "Volgende", u wordt naar het tabblad "Bestemmingspaden" verplaatst. Als u video via het netwerk wilt streamen, selecteert u onder Nieuw bestemmingspad de HTTP-optie en klikt u op de knop Toevoegen. Schakel het selectievakje Lokaal afspelen in om de vastgelegde video lokaal te streamen. Deze optie kan worden geïnstalleerd om uitzendingen in VLC te debuggen.

Stap 3

Selecteer de gewenste codec in het volgende venster, configureer deze desgewenst. Als u klaar bent, klikt u op de knop "Stream". De organisatie van de uitzending in VLC is voltooid, uw resultaat is beschikbaar voor weergave in elke videospeler, hiervoor moet u naar het adres gaan https:// "Uw IP": 8080 /.

Stap 4

Om uitzendingen van tv-kanalen op de server met VLC mogelijk te maken, gaat u naar het menu Bestand, selecteert u de opdracht Netwerkstream openen en vervolgens stelt u in het tabblad Netwerk de schakelaar in op het item UDP / RTP Multicast, voert u het adres 224.244.244.244 in, poort 15567. Voer in het item Aanpassen udp: //@224.244.244.244: 15567 in.

Stap 5

Organiseer uw videoserver, selecteer hiervoor het menu "Bestand" en daarin de opdracht "Wizard", selecteer de optie "Broadcast naar het netwerk", definieer vervolgens de stream voor uitzending, specificeer bijvoorbeeld het type en formaat, MPEG-PS/TS. Voer de packet time to live (TTL) in. Klik op de knop Voltooien.

Aanbevolen: