Wat Te Doen Als De Firmware Is Gevlogen

Wat Te Doen Als De Firmware Is Gevlogen
Wat Te Doen Als De Firmware Is Gevlogen

Video: Wat Te Doen Als De Firmware Is Gevlogen

Video: Wat Te Doen Als De Firmware Is Gevlogen
Video: Ben je een loser als je geen carrière maakt? 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zul je niemand met een smartphone verrassen met de mogelijkheden van een computer. Krachtige en "zware" grafische games, films in HD-kwaliteit, VoIP-telefonie via GPRS en wifi-protocollen… De topmodellen van mobiele toestellen kunnen dit allemaal niet meer perfect aan. Het ontwerp van de telefoon wordt stilaan ingewikkelder, er verschijnen speciale firmwares die verantwoordelijk zijn voor de efficiënte werking van het hele toestel. Het probleem is dat wanneer zo'n firmware vliegt, de telefoon in een "steen" verandert.

Wat te doen als de firmware is gevlogen
Wat te doen als de firmware is gevlogen

RAM, toetsenbord en display, flashgeheugen, processor, videoversneller. Dit is geen lijst van de werkende delen van de computer. Het is uit zulke details dat een moderne smartphone tegenwoordig bestaat, in feite staat op de ladder van technische vooruitgang veel dichter bij een volwaardige computer dan bij alleen een telefoon. Opgemerkt moet worden dat het flash-geheugen erg belangrijk is voor een moderne telefoon, het is een chip waarin hardware-instellingen en software op een speciale manier zijn ingeprent. In de volksmond worden deze instellingen firmware genoemd en de software-update knippert daarom.

Het apparaat ophangen, afsluiten, spontaan opnieuw opstarten, Bluetooth- of Wi-Fi-poorten loskoppelen zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van dreigende problemen met smartphonefirmware die uw aandacht vereisen. Op zichzelf zullen deze problemen niet verdwijnen, integendeel, ze zullen alleen maar toenemen. Het komt zelden voor dat de firmware zomaar vliegt, zonder waarschuwing. De redenen kunnen verschillen. Een nieuw, net uitgebracht toestel heeft mogelijk een zogenaamde "ruwe" firmware, die de fabrikant in de toekomst gaat verfijnen. Een smartphone kan ook kapot gaan als gevolg van de acties van de eigenaar, bijvoorbeeld door de installatie van aangepaste firmware die door gebruikers is verzameld op basis van de fabrieksversie en puur experimenteel is.

Een smartphone met een geflashte firmware kan worden doorverwezen naar een gespecialiseerde dienst. Bovendien is het beter om dit te doen als het toestel nog onder de garantie valt. Voor degenen die de garantieperiode hebben verlopen, is er een mogelijkheid om het probleem zelf op te lossen. Het moet gezegd worden dat fabrikanten een verschillende houding hebben ten opzichte van zelfreparatie van hun producten. Zo moedigden Sony Ericsson en tot voor kort Nokia zelfs experimenten op telefoons aan, plaatsten nieuwe firmware direct op de officiële website en voorzagen gebruikers van speciale software om een smartphone en een computer met elkaar te verbinden. En HTC en Apple blokkeerden de toegang tot de systeembestanden van hun telefoons en verbood gebruikers hun structuur te wijzigen.

Als u de telefoon zelf wilt reflashen, zoekt u op internet naar sites en forums van fans van uw telefoonmerk. Meestal hebben deze sites ervaren mensen die een nieuweling altijd zullen helpen.

Om de firmware te herstellen, hebt u een USB-kabel nodig, een nieuwe versie van de software die is gedownload van de officiële website van de fabrikant en een speciaal programma waarmee u de oude software kunt vervangen door een nieuwe. Houd er rekening mee dat wanneer de firmware wordt gewijzigd, alle gegevens in het interne geheugen van de telefoon worden gewist, inclusief de notebook, foto's en andere media-inhoud. De gegevens op een externe geheugenkaart, als die in je smartphone zit, blijven intact.

Firmwareherstel kan lang duren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant voor uw merk telefoon, neem de tijd en wees niet bang om een fout te maken. U kunt de telefoon immers niet "doden" met een mislukte flits. Maar het onvoltooide proces van flitsen kan u gemakkelijk naar de service sturen, waardoor uw smartphone in een "steen" verandert. Om dit te voorkomen is het voldoende om de telefoon ononderbroken van stroom te voorzien via het lichtnet.

Aanbevolen: