Hoe U Op Afstand Toegang Krijgt Tot Uw Thuiscomputer

Inhoudsopgave:

Hoe U Op Afstand Toegang Krijgt Tot Uw Thuiscomputer
Hoe U Op Afstand Toegang Krijgt Tot Uw Thuiscomputer

Video: Hoe U Op Afstand Toegang Krijgt Tot Uw Thuiscomputer

Video: Hoe U Op Afstand Toegang Krijgt Tot Uw Thuiscomputer
Video: How to Remotely Control Your Computer Using Any Device (access your desktop from anywhere) 2024, April
Anonim

Velen van ons worden vaak geconfronteerd met een situatie waarin het nodig is om toegang te krijgen tot een computer, die we meestal thuis gebruiken. Hier kunnen veel redenen voor zijn, u moet bijvoorbeeld een bestand downloaden uit uw thuisarchief. Maar alleen een smartphone of andermans/werkcomputer is bij de hand. Er zijn veel manieren om deze toegang te krijgen.

Hoe u op afstand toegang krijgt tot uw thuiscomputer
Hoe u op afstand toegang krijgt tot uw thuiscomputer

Laten we beginnen met de meest voorkomende programma's en eindigen met methoden waarvoor helemaal geen programma's van derden nodig zijn.

Ik zou willen opmerken dat we IPMI-modules en moederborden met IPMI-ondersteuning niet als onderdeel van het artikel zullen beschouwen, aangezien dit vereist extra financiële kosten. Maar als je moederbord deze technologie ondersteunt, raden we je aan de gebruikershandleiding te lezen. Toegang op afstand tot de machine zal veel functioneler zijn dan de hieronder beschreven methoden.

Teamviewer

Als het gaat om toegang op afstand, verwijzen de meeste gebruikers naar dit programma. De naam is niet voor niets een begrip geworden - het programma is eenvoudig te gebruiken en vereist geen speciale instellingen of een wit IP-adres.

1. U moet dit programma op uw thuiscomputer installeren. Dit gebeurt op een elementaire manier: op een overeenkomstig verzoek in de zoekmachine, ga naar de officiële website, download de volledige distributiekit (niet QS!) En installeer deze met de optie "installeren om deze computer op afstand te bedienen" en "persoonlijk niet-commercieel gebruik".

2. Na de installatie dient u een account aan te maken in het Team Viewer-systeem. Dit is nodig zodat u overal uw inloggegevens in het programma kunt invoeren en niet alleen toegang krijgt tot de computer thuis, maar ook tot andere noodzakelijke apparaten (de Team Viewer-functionaliteit stelt u in staat dit te doen).

3. Nadat u een account hebt aangemaakt en bevestigd, moet u het invoeren (sectie "Contacten in de programma-interface") en Team Viewer koppelen aan het account, waardoor u gemakkelijk toegang krijgt (er is een overeenkomstige inscriptie in het hoofdprogrammavenster).

4. Vervolgens moet u beslissen op welk apparaat u toegang op afstand wilt hebben. Laat het een telefoon zijn. In dit geval moet u ook TeamViewer installeren vanuit de app store. Daarna moet u de eerder op de computer geregistreerde inloggegevens invoeren en zal toegang tot contacten verschijnen, waaronder een eerder geconfigureerde computer.

Beeld
Beeld

Onthoud dat het gebruik van dit programma voor commerciële doeleinden niet alleen door de regels van de overeenkomst is verboden, maar ook technisch: als het algoritme veel verbindingen opmerkt en beseft dat het programma niet voor persoonlijke doeleinden wordt gebruikt, zal het blokkeren van verbindingen veranderen aan, waarvan het interval bij dergelijk gebruik zal toenemen.

Elk bureau

Een uitstekend alternatief voor Team Viewer, dat geen installatie op een pc vereist (maar wel zo'n optie heeft).

1. Ga, net als Team Viewer, naar de officiële website en download de applicatie. Het vereist geen installatie, dus het programma kan direct na het downloaden worden gestart.

2. Na de lancering zie je meteen de intuïtieve tekst - je werkplek is beschikbaar op dit adres. U dient de aangegeven nummers op te schrijven, want door deze ID krijgen we toegang op afstand.

3. Ga vervolgens naar de programma-instellingen, op de eigenschap "Beveiliging" en geef daar ongecontroleerde toegang door een wachtwoord te bedenken en op te schrijven. Het zal in de toekomst nodig zijn.

4. Op de externe machine van waaruit toegang zal worden uitgevoerd, moet u stap 1 voltooien en vervolgens de ID en het wachtwoord van de thuiscomputer invoeren in het hoofdvenster van het programma. Het scherm van de externe machine zou moeten laden.

Beeld
Beeld

RDP-toegang

Het verschil tussen deze methode en de vorige is dat er geen programma's hoeven te worden gedownload - deze technologie is in de regel aanwezig in de meeste moderne Windows-systemen (Linux heeft ook zo'n optie). Maar RDP-toegang vereist een wit IP-adres (met andere woorden, een adres dat "zichtbaar" is vanaf internet). De details van deze vraag kunt u navragen bij uw provider, evenals het doorsturen van adressen achter NAT. Zonder dit werkt RDP-toegang niet. Maar als alles op de nodige manier is geconfigureerd, is het mogelijk om de meest directe toegang tot de machine te krijgen, waarbij alle programma's en services van derden worden omzeild, waardoor we uitstekende prestaties en functionaliteit krijgen.

1. We configureren RDP op de thuiscomputer. Laten we eerst de Windows-firewall controleren. Ga hiervoor naar de Windows Defender Firewall (te vinden in het Network and Sharing Center) en de optie "Allow interaction with the component…". Daar is het noodzakelijk om de toegang te openen tegenover "Afstandsbediening van het bureaublad" door twee overeenkomstige selectievakjes in te schakelen.

2. Ga naar computereigenschappen en configureer externe toegang. Hier is het noodzakelijk om externe verbindingen toe te staan door een gebruiker toe te voegen waaronder we toegang krijgen.

3. Om toegang te krijgen, moet u uw IP-adres weten. Meestal is dit niet moeilijk, het volstaat om naar een van de bronnen op het netwerk te kijken of contact op te nemen met de provider. Op de gewenste machine zijn we op zoek naar een programma om verbinding te maken met een remote desktop (te vinden in de zoekopdracht), waar we het IP-adres van onze thuiscomputer schrijven. Als alles correct is geconfigureerd, moet het programma om een login en wachtwoord vragen. We voeren de inloggegevens van de thuiscomputer in (met name de gebruiker die toegang kreeg). Na autorisatie verschijnt het pc-scherm. U kunt ook het juiste programma op uw mobiele telefoon installeren. Na de installatie is de installatieprocedure hetzelfde als deze stap. De mobiele app werkt erg goed en schaalt het scherm comfortabel.

SSH

Als je deze 3 letters voor het eerst ziet, kun je deze stap overslaan, want het treft voornamelijk niet Windows, maar NIX-systemen. Deze methode vereist ook een wit IP-adres. Over het algemeen is SSH een uitstekende technologie waarmee u veilige realtime toegang kunt krijgen tot een externe Unix-machine. Het instellen van SSH is erg distro-afhankelijk. Als je CentOS hebt, zullen er hoogstwaarschijnlijk geen problemen zijn, ssh zou aanwezig moeten zijn in de systeembibliotheken en is beschikbaar op poort 22. Als het Debian of Ubuntu is, moet u ervoor zorgen dat openssh aanwezig is (u kunt dit optioneel selecteren bij het installeren van het systeem). In de meeste gevallen is het handig om de server als root te beheren, maar standaard is deze autorisatie gesloten op debian-systemen, dus u moet deze configureren.

1) Open het configuratiebestand met het commando sudo nano / etc / ssh / sshd_config (elke editor zal het doen)

2) Maak het commentaar op de regel Permit Root Login ongedaan en verander de waarde in yes, sla het bestand vervolgens op

3) Start de service opnieuw met het commando service sshd restart

Het systeem leest de nieuwe instellingen opnieuw en u kunt verbinding maken met de machine. Het meest voorkomende SSH-verbindingsprogramma is Putty. Het kan zonder problemen van internet worden gedownload, vereist geen installatie en neemt weinig ruimte in beslag. In de omgang is het net zo simpel: we rijden het IP-adres van de computer in en klikken op connect (het IP-adres in unix vind je met het "ip a" commando). Merk op dat de standaardpoort 22 is, net als in het systeem. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de verbindingspoort in het configuratiebestand te wijzigen, anders zullen honderden bots op uw computer "kloppen" en het internet scannen met behulp van standaardpoorten.

op een notitie

Alle beschreven functies zijn alleen aanwezig in de gespecificeerde vorm op het moment van schrijven. Vergeet niet dat ontwikkelaars voortdurend software optimaliseren, functies toevoegen, verwijderen of hernoemen. In dit opzicht wordt aanbevolen om de algemene technologie van externe toegang en de configuratieprincipes te begrijpen, dan kunnen ze in de meeste programma's worden toegepast, omdat het werkingsmechanisme is overal zeer gelijkaardig.

Conclusie

Computernetwerken in onze tijd vormen de basis van het werk van alle technologieën. Ze vereenvoudigen de verzending en ontvangst van de benodigde gegevens, dus als u de bovenstaande methoden onder de knie hebt, kunt u uw werk aanzienlijk optimaliseren, de opslag uitbreiden en hun efficiënte verwerking organiseren.

Aanbevolen: