Hoe Over Te Schakelen Naar Een Andere Operator Met Behoud Van Het Nummer

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Schakelen Naar Een Andere Operator Met Behoud Van Het Nummer
Hoe Over Te Schakelen Naar Een Andere Operator Met Behoud Van Het Nummer

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Een Andere Operator Met Behoud Van Het Nummer

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Een Andere Operator Met Behoud Van Het Nummer
Video: #148 Remy Bonjasky - Over zijn gevecht binnen en buiten de ring 2024, Maart
Anonim

Sinds januari 2014 is er in Rusland een nieuwe dienst voor het overzetten van nummers van de ene mobiele operator naar de andere. In de eerste maanden kunnen er moeilijkheden ontstaan bij het wisselen van telefoniste, maar nu kunt u snel en rustig van telefoniste wisselen met behoud van het nummer.

Hoe over te schakelen naar een andere operator met behoud van het nummer
Hoe over te schakelen naar een andere operator met behoud van het nummer

Wat is MNP

De wet op de overgang van gebruikers naar een andere mobiele operator met behoud van het nummer is op 1 december in Rusland in werking getreden. Deze service werd pas in januari 2014 aangeboden. Het bleek dat sommigen niet begrijpen wat MNP is. En die mensen die de decodering van deze afkorting kennen, weten niet hoe ze een dergelijke service moeten gebruiken.

MNP-dienst betekent een mogelijkheid voor mobiele abonnees om over te stappen naar een andere operator, met behoud van het eerder toegekende nummer. Simpel gezegd, met behulp van zo'n dienst kun je bijvoorbeeld je MTS wijzigen in Beeline en blijft je simkaartnummer hetzelfde. Dit is een zeer handige service, aangezien u niet alle familieleden en vrienden op de hoogte hoeft te stellen van de wijziging van het nummer.

Hoe de MNP-service te gebruiken?

Om van mobiele provider te veranderen met behoud van je nummer, moet je een paar eenvoudige stappen volgen. Nadat u een operator hebt gekozen, moet u een paspoort nemen en een van de kantoren van dit bedrijf bezoeken. Er zijn hier echter verschillende nuances. Uw huidige nummer moet voor u geregistreerd zijn bij de huidige operator, anders kan de overdracht naar een andere operator worden geweigerd. Om dit probleem op te lossen, kunt u het contract met de huidige mobiele operator verlengen, met vermelding van uw paspoortgegevens.

Bovendien is het alleen mogelijk om van operator te veranderen in de regio waarin het contract met de huidige operator is ondertekend. Als het nummer bijvoorbeeld in de regio Moskou is geregistreerd, is het mogelijk om de mobiele operator alleen in dit gebied te wijzigen.

Nadat u een van de kantoren van een bepaald bedrijf heeft bezocht, moet u een aanvraag schrijven, daarin paspoortgegevens, de naam van de vorige operator en het nummer dat tijdens de overgang moet worden opgeslagen, aangeven. Er wordt dan een nieuwe simkaart uitgegeven, die kan worden gebruikt op het door de nieuwe operator opgegeven tijdstip. Vervolgens moet u betalen voor de ontvangen simkaart en voor de levering van deze dienst. Daarna hoeft u alleen maar te wachten op een sms-bericht naar uw nummer over de starttijd van de service. U hoeft niet langer te communiceren met de vorige operator.

Nadat u een sms-bericht hebt ontvangen, moet u de eerder uitgegeven simkaart op het in het bericht aangegeven tijdstip plaatsen. Daarnaast kan er een sms komen dat de abonnee een schuld heeft bij de vorige operator. In dit geval moet u het nog dezelfde dag afbetalen, anders kan de overschrijving worden geweigerd.

De eerste paar uur na de overgang kunnen er technische problemen ontstaan, waarna het mogelijk is om gebruik te maken van de diensten van een nieuwe mobiele operator.

Aanbevolen: