Hoe De Geadresseerde Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geadresseerde Te Achterhalen?
Hoe De Geadresseerde Te Achterhalen?

Video: Hoe De Geadresseerde Te Achterhalen?

Video: Hoe De Geadresseerde Te Achterhalen?
Video: Hoe werkt belastingontwijking precies? - RTL Z NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Stel je voor dat je een brief met twijfelachtige inhoud op je e-mail hebt ontvangen. Om de authenticiteit van de daarin vervatte informatie te verifiëren, moet u de geadresseerde identificeren. Dit is helemaal niet moeilijk om te doen.

Hoe de geadresseerde te achterhalen?
Hoe de geadresseerde te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Ga naar uw e-mailinbox om de geadresseerde te achterhalen. Houd er rekening mee dat u een pc moet gebruiken. Mobiele interfaces werken in dit geval niet. Open de brief waarin u geïnteresseerd bent. Bekijk van welke dienst het is verzonden.

Stap 2

Als het mailboxadres gelijk is aan dat van u, bijv. nadat @ gevolgd wordt door hetzelfde, bijvoorbeeld: mail.ru, gmail.ru, yandex.ru, enz., probeer dan naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Wellicht heeft hij enkele persoonsgegevens aangegeven waarmee u de geadresseerde snel kunt identificeren. Zoek naar alles wat van pas kan komen: naam, achternaam, leeftijd, icq, gsm-nummer.

Stap 3

Ga naar een zoekbron die voor u geschikt is. Als je niet eens de naam, achternaam of in ieder geval de leeftijd van de geadresseerde hebt, maar wel icq, kun je altijd proberen de eigenaar van het nummer te vinden. Voer het icq- of qip-programma uit. Zoek de gebruiker die onder dit nummer is geregistreerd.

Stap 4

Controleer zijn persoonlijke gegevens. Het kan veel nuttige informatie bevatten, waaronder naam, leeftijd, woonplaats en mobiele telefoon. Als deze methode niet het gewenste resultaat oplevert, doet u het volgende. Voer het icq-nummer in de zoekbalk in.

Stap 5

Bekijk uw resultaten. Links naar profielen op forums en vooral naar pagina's op sociale netwerken kunnen nuttig zijn. Vaak geeft een persoon, om een contact aan te duiden, het icq-nummer op zijn pagina aan. Zo kunt u de afzender van de brief vinden.

Stap 6

Ga naar het item "Eigenschappen" van de brief. Daar zie je bijvoorbeeld wat nuttige informatie, zoals het ip-adres van de computer waarvan de brief is verzonden. Als de brief frauduleus is of een directe bedreiging vormt voor de ontvanger, kunt u deze het beste rechtstreeks aan wetshandhavers laten zien. Het is mogelijk dat deze brief is verzonden vanaf de computer van iemand anders of vanaf een vals ip-adres. Op de een of andere manier kunt u in dit geval de identiteit van de afzender niet zelfstandig vaststellen.

Aanbevolen: