Hoe Maak Je Een Ozonisator

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ozonisator
Hoe Maak Je Een Ozonisator

Video: Hoe Maak Je Een Ozonisator

Video: Hoe Maak Je Een Ozonisator
Video: How To Make a Homemade Ozone Generator (Air Purifier) 2024, April
Anonim

De ozonisator kan worden gebruikt om het pand te desinfecteren. Deze apparaten zijn er in twee uitvoeringen. Sommige ozonizers produceren ozon met behulp van een ultraviolette lamp, terwijl andere hiervoor een corona-ontlading gebruiken.

Hoe maak je een ozonisator
Hoe maak je een ozonisator

instructies:

Stap 1

Koop een defecte afzuigkap bij een online veiling. Het moet zijn uitgerust met een functioneel ultraviolet desinfectieapparaat. Vraag zeker vooraf aan de verkoper of de kwartslamp kapot is. Het is gevaarlijk om een apparaat met een kapotte lamp aan te schaffen.

Stap 2

Demonteer het apparaat. Gebruik de verschillende onderdelen, zoals behuizing, elektromotoren, schakelaars, naar eigen goeddunken. Verwijder de gehele UV-straler, bestaande uit choke, starter en kwartslamp, eruit.

Stap 3

Sluit een lang netsnoer met een stekker door een zekering van 1 A aan op het apparaat (maar nooit rechtstreeks op de lamp!) Schakel de stroom een paar seconden in om te controleren of de lamp werkt. Houd het uit de buurt van ogen en huid terwijl u dit doet. Schakel de lamp direct na het inschakelen uit.

Stap 4

Plaats het afgewerkte apparaat in een vuurvaste isolerende behuizing met sleuven voor stralingsuittreding. Onthoud dat glas noch plexiglas het doorlaten, daarom zijn het precies de scheuren die nodig zijn. Via hen komt de te ozoniseren lucht het apparaat binnen.

Stap 5

Het algoritme voor het gebruik van de ozonisator is als volgt. Plaats het in het midden van de kamer. Haal het snoer uit de deur en zorg ervoor dat de deur niet bekneld raakt. Steek de stekker in een stopcontact in de aangrenzende kamer en zorg ervoor dat er niemand in de te behandelen kamer is, inclusief huisdieren, vogels en vissen. Open de deur een beetje, zorg ervoor dat de lamp brandt en sluit hem dan onmiddellijk. Koppel het apparaat na een uur los. Wacht dan nog een half uur tot alle ozon is afgebroken en ga dan pas de kamer in. Ventileer het goed.

Stap 6

Automatiseer de ozonator indien gewenst. Gebruik hiervoor het elektronische frontpaneel van de defecte magnetron als timer. Plaats het ook in een isolerende en vuurvaste behuizing en plaats het dichter bij de stekker en niet bij het apparaat. Maar vergeet niet dat de extra blootstelling van een half uur na het einde van de ozonbehandeling van de kamer, ook in dit geval handmatig moet worden geteld.

Aanbevolen: