Hoe Installeer Ik Een Hek?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Hek?
Hoe Installeer Ik Een Hek?
Anonim

Velen hebben zomerhuisjes of tuinpercelen. Vroeg of laat moet u beslissen over het plaatsen van een hek of hek, dat de grenzen van uw bezittingen zal markeren. Hoe installeer je het hek correct, kost het je een minimum aan inspanning en voltooi je het werk efficiënt en snel?

Hoe installeer ik een hek?
Hoe installeer ik een hek?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u beslissen waar u het hek van wilt installeren. Je kunt ijzeren pilaren gebruiken en als materiaal waarvan het hek wordt gemaakt, kun je houten planken, ijzeren gaas gebruiken of het hek kan volledig van baksteen worden gemaakt. Ook wordt golfijzer vaak gebruikt als materiaal, dat zeer duurzaam is en niet bang is voor vocht. Het meest voorkomende materiaal waaruit het hekwerk is geïnstalleerd, zijn planken.

Stap 2

Maak een voorlopige markering van het gebied met tijdelijke houten palen en span een touw ertussen. Markeer verder, met de nadruk op het touw, de plaatsen waar de hoofdpilaren zullen staan. Houd er rekening mee dat de afstand tussen de palen niet meer dan twee meter mag zijn. Het is raadzaam om de openingen tussen de palen kleiner te maken - dit zorgt voor de stabiliteit van het hek.

Stap 3

Neem een beugel of boor (een boor is geschikt voor de wintervisserij) en maak gaten voor de palen van ongeveer 1 meter diep. De diepte van de put onder de paal is afhankelijk van de grond waarop het hekwerk wordt geplaatst. Hoe dichter het grondwater het oppervlak nadert, hoe dieper de gaten moeten worden gemaakt zodat het hek in het voorjaar niet "zweeft". Onthoud dat de diameter van de boor groter moet zijn dan de diameter van de paal, zodat deze het resulterende gat kan binnendringen. Plaats de paal in het gat en vul de opening tussen de paal en de grond met steenslag en stenen. Dit zal zijn positie stevig fixeren. Bedek gaten met aarde en stamp. Graaf in de pilaren rond de omtrek volgens de vooraf gemarkeerde plaatsen.

Stap 4

Bevestig parallelle vertragingen aan de palen, eerder aangepast aan de afstanden ertussen. Je kunt de boomstammen met draad bevestigen, maar het is beter als de bevestigingsmiddelen met grote schroeven zijn gemaakt.

Stap 5

Spijker vervolgens de planken aan de vaste balken. De grootte van de planken hangt af van uw smaak en voorkeuren. Wil je geen volledig dove schutting, dan kun je adviseren om de planken op korte afstand van elkaar te spijkeren. Ze worden beter door de wind geblazen, drogen sneller na regen en rotten minder.

Aanbevolen: