Tablet Of Netbook? Een Keuze Maken

Inhoudsopgave:

Tablet Of Netbook? Een Keuze Maken
Tablet Of Netbook? Een Keuze Maken

Video: Tablet Of Netbook? Een Keuze Maken

Video: Tablet Of Netbook? Een Keuze Maken
Video: ✅ Tafel voor een smartphone, tablet, laptop gemaakt van hout 2024, Mei
Anonim

Draagbare computers zijn tegenwoordig erg populair. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen, kunnen veel handige functies vervullen en zijn bovendien zeer betaalbaar. Natuurlijk komen de prestaties van een netbook of tablet niet overeen met de kracht van een conventionele moderne computer, maar het is voldoende om een film te kijken, online te gaan en te sms'en.

Tablet of netbook? Een keuze maken
Tablet of netbook? Een keuze maken

Een tablet is een klein apparaat waarmee u internet kunt gebruiken, games kunt spelen en kunt communiceren. Tabletformaten kunnen verschillen: vanaf 7 inch en groter. Tegelijkertijd hebben ze geen volwaardig toetsenbord, ze wegen een beetje. Ze staan dichter bij smartphones dan computers.

Een netbook is een kleine laptop die kleiner en krachtiger is. Maar tegelijkertijd blijven alle functies van een gewone computer behouden, er is een volledig toetsenbord, een schermgrootte van 10-12 inch.

Vergelijking van tablet en netbook

Het verschil begint bij de software. Het is belangrijk om te begrijpen dat de meeste tablets op iOS of Android draaien, er worden tegenwoordig een groot aantal applicaties voor gemaakt, maar er zijn nog steeds veel meer programma's die op een netbook draaien. Sinds Windows eerder verscheen, is de functionaliteit veel breder. Zelfs Ubuntu heeft enkele voordelen ten opzichte van mobiele platforms.

Het virtuele toetsenbord is op beide apparaten aanwezig, maar het echte zit alleen in de netbook. Natuurlijk kun je je aanpassen aan elk apparaat, maar de fysieke versie van typen met de toetsen is voor velen meer optimaal. Als je vaak teksten moet schrijven, dan is de netbook een handiger vorm.

Het ingebouwde geheugen van de tablet is doorgaans 16GB. Dit is een klein volume, wat genoeg is voor slechts een paar films. Je kunt het vergroten met een USB-stick. De extensie is maximaal 64 GB. Bij een netbook bevat de harde schijf vaak 250GB geheugen, er zijn opties wanneer het volume 500GB is. De keuze hangt af van hoeveel informatie u wilt opslaan.

De processor, videokaart in een netbook is krachtiger dan in een tablet. Maar tegenwoordig zijn mobiele besturingssystemen niet al te veeleisend. Daarom zijn de prestaties van de apparaten erg dichtbij. Het is onmogelijk om de snelheid van een apparaat te benadrukken. Maar de vulling is nog steeds anders.

De kosten van de apparaten variëren sterk. Het wordt natuurlijk beïnvloed door de fabrikant, het vermogen en de grootte van het apparaat. Maar gemiddeld is een tablet 30-40% duurder dan een netbook.

Functionaliteit van draagbare apparaten

Wat is handig om te doen met een tablet of netbook? Met een kleine computer kunt u alle functies van een volwaardige laptop uitvoeren. Het enige verschil zit in de kracht, dus serieuze games zullen niet worden gespeeld. Ook is het niet handig om in grafische programma's te werken. Een klein scherm laat geen videobewerking toe, grote afbeeldingen. Maar je kunt wel online gaan, brieven schrijven, naar muziek luisteren. De lading duurt 6-12 uur.

Een tablet is ideaal als e-book. Het is gemakkelijk te gebruiken in transport. Met zijn hulp kun je gewoon naar internet gaan, verschillende games spelen. Schrijven is niet erg handig, maar meerdere berichten versturen via Skype is niet moeilijk. Je kunt ook films kijken op een klein scherm, maar erg handig is dit niet. Ook heb je een speciale standaard nodig om de tablet op een tafel te plaatsen. Het opladen duurt maar liefst 8 uur.

Aanbevolen: