Wordt Binnenlandse Roaming In Rusland Geannuleerd?

Wordt Binnenlandse Roaming In Rusland Geannuleerd?
Wordt Binnenlandse Roaming In Rusland Geannuleerd?

Video: Wordt Binnenlandse Roaming In Rusland Geannuleerd?

Video: Wordt Binnenlandse Roaming In Rusland Geannuleerd?
Video: Crossing Continents - Ondernemen in Rusland 2024, April
Anonim

Omdat ze zich in een andere stad bevinden, betalen mobiele abonnees veel meer voor oproepen dan normaal. Dit komt door de aanwezigheid van roaming, die is vastgesteld door operators. Onlangs kondigde het hoofd van het ministerie van Telecom en Massacommunicatie echter aan dat roaming binnen het land zou kunnen worden geannuleerd.

Wordt binnenlandse roaming in Rusland geannuleerd?
Wordt binnenlandse roaming in Rusland geannuleerd?

Op zijn Twitter schreef Nikolai Nikiforov, die de functie van hoofd van het ministerie van Communicatie en Massamedia van Rusland bekleedt, over de voorbereiding van een nieuwe wet "Over communicatie", die van plan is binnenlandse roaming af te schaffen. Met zijn acceptatie hoeft een mobiele abonnee die zich in een andere regio van ons land bevindt, niet te veel te betalen voor oproepen naar lokale nummers - de kosten van oproepen worden in dit geval geregeld door de tarieven van zijn mobiele operator. Als hij echter naar zijn geboorteplaats of een andere stad belt, betaalt hij de reguliere interlokale tarieven.

Met de goedkeuring van deze wet worden mobiele operators verplicht om roaming binnen het land af te schaffen, hoe graag ze dit ook zouden willen. Naar hun mening is er alle reden voor roaming, aangezien de operator de servicekosten voor een abonnee in een andere regio verhoogt. Volgens de huidige wet is de operator verplicht om een dergelijke oproep te doen via de zone-operator, wat tot extra kosten leidt. En de oplossing voor dit probleem kan alleen een verandering in het bestaande verkeerstransmissieschema zijn.

Wat de tarifering van inkomende oproepen betreft, hebben de vertegenwoordigers van het ministerie op deze vraag nog geen duidelijk antwoord gegeven. Ze merkten echter nogmaals op dat volgens de nieuwe wet alle oproepen zullen worden betaald tegen de tarieven van de regio waarin de abonnee zich bevindt. Ook verzekerden vertegenwoordigers van het ministerie dat de nieuwe wet geen verhoging van de tarieven in het "thuis"-netwerk met zich mee zal brengen.

In 2010 hebben afgevaardigden van de Doema al een poging gedaan om binnenlandse roaming af te schaffen. Ze boden aan om één tarief te maken, ongeacht de locatie van de abonnee. Het ministerie van Telecom en Massacommunicatie heeft een dergelijk project echter teruggestuurd voor herziening, aangezien de goedkeuring ervan aanzienlijke verliezen voor mobiele operators zou kunnen veroorzaken. Deze keer verzekerde Nikolay Nikiforov dat de nieuwe wet voordelen zal opleveren voor zowel consumenten als exploitanten.

Aanbevolen: