Hoe Maak Je Een Flash-animatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flash-animatie
Hoe Maak Je Een Flash-animatie

Video: Hoe Maak Je Een Flash-animatie

Video: Hoe Maak Je Een Flash-animatie
Video: BasicTutorial // Flash pro 8 || Basic stick look and animation 2024, Mei
Anonim

Flash-animatie kan heel eenvoudig zijn (bijvoorbeeld een bal die van het ene uiteinde van het scherm naar het andere rolt) of heel complex (een zwerm vogels die een orkest uitbeeldt, waarbij elke vogel zijn eigen muziekinstrument bespeelt en zelfs danst). Eén ding is zeker: je hoeft geen genie te zijn om je eerste stappen in Flash te zetten.

Flash is momenteel een van de meest populaire technologieën voor het maken van websites
Flash is momenteel een van de meest populaire technologieën voor het maken van websites

Noodzakelijk

  • - computer
  • - software
  • - Flash-zelfstudie

instructies:

Stap 1

De eerste stap bij het maken van Flash-animatie is het openen van een nieuw project in Flash. Bepaal eerst de grootte en het idee van de flitser. Het gebied waar je de video gaat maken, heet Stage.

Stap 2

Teken of importeer bestaande tekeningen in het project. Teken met een tekengereedschap of potlood de afbeelding die u in gedachten heeft. Elke nieuwe kleur die u gebruikt, tekent op een nieuwe laag - hierdoor kunt u vervolgens wijzigingen in uw tekening aanbrengen in plaats van deze opnieuw te maken.

Stap 3

Maak een symbool. Om Flash-animatie te maken, moet u een symbool maken. Selecteer alle lagen op het scherm en klik met de rechtermuisknop en voer de opdracht "Converteren naar symbool" uit in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Nadat u het symbool hebt gemaakt, klikt u op de eerste opdracht in het menu Eigenschappen. Kies Filmclip als symbooltype en geef het een eenvoudige en gemakkelijk herkenbare naam.

Stap 5

Om te animeren, maakt u lagen voor elk symbool dat u in het werkgebied hebt gemaakt. En stel een nieuw keyframe in door op F6 te drukken of door de menuopdrachten Invoegen-Timelime-Keyframe te gebruiken. Om de afbeelding te laten bewegen, maakt u een tweede keyframe door uw symbool iets te verplaatsen.

Stap 6

Frames gaan tussen de twee keyframes. Elk frame (frame) vertegenwoordigt een kleine hoeveelheid tijd. Om een frame in te voegen, gebruik je het F5-commando of gebruik je het menu - Invoegen - Tijdlijn - Frame.

Heb je 24 frames tussen de twee afsluitende frames, dan duurt de animatie 2 seconden. Als je meer frames wilt toevoegen, neem dan een langere video.

Stap 7

Klik op een van de frames om de video te animeren. Er verschijnt een menuvenster met de eigenschappen van het frame. Selecteer "Beweging" in het vervolgkeuzemenu. Deze functie markeert de ruimte tussen de twee keyframes. Verbind ze gewoon met een lijn en de animatie is klaar.

Stap 8

Exporteer je Flash-film door op ctrl + enter te drukken of via het menu Bestand - Exporteren om te zien wat je krijgt. Het resulterende.swf-bestand is geschikt om naar internet te uploaden.

Aanbevolen: