Hoe Condooms Worden Gemaakt

Inhoudsopgave:

Hoe Condooms Worden Gemaakt
Hoe Condooms Worden Gemaakt

Video: Hoe Condooms Worden Gemaakt

Video: Hoe Condooms Worden Gemaakt
Video: Hoe worden condooms gemaakt? 2024, Mei
Anonim

Een condoom is een anticonceptiemiddel, een rubberen omhulsel waarin sperma achterblijft na de ejaculatie tijdens de geslachtsgemeenschap. Dit product dient niet alleen als een betrouwbaar middel tegen ongewenste zwangerschap, maar kan ook beschermen tegen veel seksueel overdraagbare aandoeningen.

Hoe condooms worden gemaakt
Hoe condooms worden gemaakt

instructies:

Stap 1

Moderne condooms worden gemaakt van latex, dat wordt gewonnen uit rubberbomen (hevea). De meeste van deze bomen groeien in Zuidoost-Azië. Latex is het bevroren sap van deze bomen. Sommige condooms zijn ook gemaakt van een synthetisch alternatief - polyurethaan.

Stap 2

In de eerste productiefase wordt het werkmengsel bereid, dat wordt gebruikt om het product te vervaardigen. Daarna wordt het resulterende materiaal in speciale transportmachines geladen, waarop de mallen in latex worden neergelaten. De bewerking wordt twee keer herhaald. Tegelijkertijd roteert de transportband constant om de meest uniforme verdeling van de samenstelling in vorm te bereiken.

Stap 3

Na het onderdompelen ondergaat het resulterende product een droogprocedure, die wordt uitgevoerd bij een temperatuur van ongeveer + 800 ° C. Daarna begint de vulkanisatie, waardoor je het materiaal kracht kunt geven en enkele elementen aan de vorm van het condoom kunt toevoegen (bijvoorbeeld puistjes). Het proces vindt plaats bij een temperatuur van + 1200 ° C. Vervolgens worden de producten vermalen, waarna ze door stomen in heet water uit de mal worden gehaald.

Stap 4

Het gehele productieproces is volledig geautomatiseerd. Het maken van één condoom kan enkele uren duren. Na voltooiing van de productie wordt productinspectie uitgevoerd met behulp van elektronische tests en luchtzuivering om het maximale volume en de sterkte te verifiëren. Sommige fabrikanten gebruiken ook elektrolytbaden.

Stap 5

Na controle wordt het resulterende product met speciale transportmachines verpakt in foliemateriaal. Vervolgens worden alle condooms gesorteerd in speciale dozen op nummering en model. De producten worden verzegeld en vervolgens naar het magazijn gestuurd voor verzending naar de eindverbruiker.

Aanbevolen: