Hoe Kies Je Een Infraroodstraler?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Infraroodstraler?
Hoe Kies Je Een Infraroodstraler?

Video: Hoe Kies Je Een Infraroodstraler?

Video: Hoe Kies Je Een Infraroodstraler?
Video: Как пользоваться Kies 3 ? Всё просто! 2024, Mei
Anonim

We streven er allemaal naar om ons huis zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Maar de laatste tijd is er een tendens naar de wens om milieuvriendelijke warmte te ontvangen, die niet alleen het huis comfortabel zal maken, maar ook ons en onze dierbaren niet zal schaden. Een infrarood verwarming zou een ideale optie zijn.

Hoe kies je een infraroodstraler?
Hoe kies je een infraroodstraler?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen welk werkingsprincipe van de kachel u verkiest. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende aanbiedingen op de markt dat een onervaren consument gemakkelijk in de war kan raken en iets totaal ongepasts kan kopen. Allereerst moet worden vermeld dat er verschillende soorten infraroodstralers zijn. Ze verschillen in het principe van het ontwerp van het warmte-emitterende element. Het kan een open spoel, een kwartsbuis of een warmte-emitterende plaat zijn. Velen van ons herinneren zich de open spiraal van de oude Sovjet-verwarmers - reflectoren, waarvan het stralingselement roodgloeiend werd verwarmd. Sterker nog, ze worden tegenwoordig nauwelijks gebruikt. Het is brandgevaarlijk. Daarnaast drogen ze de lucht sterk uit door er zuurstof in te verbranden.

Stap 2

Kachels, die zijn gebaseerd op een kwartsbuis, vertegenwoordigen dezelfde spiraal, afgesloten met een verzegeld metaal. Er wordt lucht uit de buis gepompt, waardoor het probleem van het verbranden van luchtzuurstof verdwijnt. Dit type infraroodstraler heeft het hoogste rendement, maar heeft enkele nadelen. Ze worden geassocieerd met het feit dat de buis tijdens bedrijf ongeveer 700 ° C opwarmt, waardoor het stof dat erop is neergeslagen begint te branden. Dit kan een allergische reactie veroorzaken, en een niet erg aangename geur.

Stap 3

Welnu, het laatste type - een warmte-emitterende plaat - is een geanodiseerd aluminium profiel, waarbinnen zich een zogenaamd verwarmingselement bevindt (buisvormige elektrische kachel). Van alle soorten infraroodstralers is deze de meest milieuvriendelijke en veilige, verbrandt geen zuurstof en stof, aangezien hij slechts tot 100°C opwarmt. Het enige bescheiden nadeel is een licht craquelé veroorzaakt door de verschillende fysieke eigenschappen van aluminium en roestvrij staal, waaruit het verwarmingselement is gemaakt.

Stap 4

Dus, nadat je het type IR-verwarmer hebt gekozen, is het tijd om het bereik te overwegen. Het is raadzaam om het twee keer te doen: op internet kunt u enkele van de beste modellen kiezen en ze vervolgens "live" bekijken.

Stap 5

Let op de verwarmingsplaat (deze moet een egale kleur en textuur hebben). Als je een verwarming hebt gekozen op basis van een warmte-emitterende plaat (en dit is waarschijnlijk het meest acceptabele type), vraag dan de verkoper om informatie over de dikte van de anodiseerlaag - deze moet minimaal 25 micron zijn. Zo'n kachel kan kleine scheurtjes (spinneweb) vertonen wanneer hij voor het eerst wordt ingeschakeld, maar wees niet gealarmeerd - dit is heel normaal. Ontdek waar het verwarmingselement van is gemaakt - het is noodzakelijk dat het van roestvrij staal is, anders zal het snel roesten en verslechteren. Let op de kast, vooral de achterkant, die is meestal niet geverfd. Als er roestsporen op zitten, betekent dit dat aan de andere kant de verf op roestig metaal is aangebracht. Dit verkort niet alleen de levensduur van de kachel, maar maakt het ook onaantrekkelijk als roest door de lak heen zichtbaar is.

Aanbevolen: