Hoe De Rest Van Het MTS-internetverkeer Te Achterhalen?

Hoe De Rest Van Het MTS-internetverkeer Te Achterhalen?
Hoe De Rest Van Het MTS-internetverkeer Te Achterhalen?

Video: Hoe De Rest Van Het MTS-internetverkeer Te Achterhalen?

Video: Hoe De Rest Van Het MTS-internetverkeer Te Achterhalen?
Video: Вход в личный кабинет спутникового ТВ МТС 2024, Mei
Anonim

Situaties waarin u dringend het resterende internetverkeer moet weten, komen vaak voor. Dit is meestal te wijten aan het feit dat we ernaar streven om bijna 100% van de tijd in messengers, sociale netwerken te blijven. Tegelijkertijd worden videobestanden en afbeeldingen groter, "zwaar" en soms kan het bekijken van zelfs een paar video's onverwacht het hele maandelijkse internetpakket "opeten". Wat te doen als er geen internettoegang is of als u het exacte USSD-verzoek niet meer weet, maar u de rest van het MTS-verkeer wilt weten?

Hoe kom je achter de rest van het MTS-internetverkeer?
Hoe kom je achter de rest van het MTS-internetverkeer?

MTS persoonlijk account op internet

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen hoeveel van het internetverkeer van het MTS-pakket op de huidige datum blijft. De eenvoudigste optie is om uw persoonlijke account te gebruiken. Om dit te doen, moet u naar de website van het bedrijf https://login.mts.ru gaan, uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en u bevindt zich in uw persoonlijke account. De login is het telefoonnummer, het wachtwoord is ingesteld in de instellingen. Op de site van het MTS-bedrijf kunt u zich ook registreren en uw persoonlijke account invoeren via sociale netwerken. Om dit te doen, volstaat het om de MTS-login en inloggegevens die eenmaal in het sociale netwerkaccount zijn ingevoerd, te binden. In de toekomst hoeft u geen wachtwoord meer in te voeren.

Eenmaal in uw persoonlijke account, kunt u eenvoudig de rest van internet zien in het gedeelte "Services en opties beheren". Daar ziet u ook een grafische weergave van de rest van het internetverkeer, evenals de efficiëntie van uw internetverbruik over de afgelopen tijd. De efficiëntieparameter wordt automatisch berekend op basis van historische gegevens over internetverbruik. Als het MTS-systeem ziet dat u recentelijk het verkeersverbruik hebt verhoogd, genereert het automatisch een aanbieding voor u om het quotum te verhogen en een extra optie aan te sluiten.

De MTS-applicatie gebruiken voor smartphones en tablets

Download en installeer de juiste applicaties op uw telefoon. Als het niet mogelijk is om naar een stationaire computer te gaan en naar het internetsaldo te kijken, wordt de toepassing "Mijn MTS" een echte redding. Nadat u de applicatie hebt geactiveerd, kunt u naar uw persoonlijke account gaan en de meeste bewerkingen uitvoeren die beschikbaar zijn in de desktopversie. U kunt eenvoudig analyses van internetconsumptie bekijken in de mobiele applicatie.

Onlangs heeft de Telegram-messenger gewerkt om de gebruiker te helpen. Met zijn hulp kunt u gegevens vinden over de status van het account en verkeer, MTS-applicaties verbinden en de bot een vraag stellen. Het is gemakkelijk om ernaar te zoeken in de applicatie door "MyMTSbot" te typen.

Service van korte verzoeken USSD

Het gebeurt zo dat er geen manier is om internet te gebruiken, dan komt de USSD-service voor korte verzoeken te hulp. USSD is in feite de overdracht van technische commando's naar het systeem zonder tussenkomst van databases, in één sessie. De uitwisseling van berichten tussen de telefoon en het MTS-systeem gebeurt direct en zonder internetverkeer. Er kunnen zich bepaalde problemen voordoen bij het onthouden van de vereisten voor het ontwerp van USSD-verzoeken, maar hier is het alleen belangrijk om te noteren dat elk verzoek begint met een asterisk en eindigt met een hekje. Wat moet je in het midden plaatsen om de rest van internet te ontdekken? Het is voldoende om de USSD-code tussen de tekens te kiezen: * 111 * 217 # call. Als u de code vanaf de tablet moet instellen, wordt eerst de USSD-widgettoepassing gedownload.

Bel de helpdesk

Als u nog geld op uw account heeft staan, kunt u snel het saldo van internetverkeer achterhalen door de technische ondersteuningsdienst te bellen. Het callcenter heeft een kort nummer 0890, dat hetzelfde is voor alle MTS-abonnees, en een lang analoog 88002500890. Beide nummers zijn 24 uur per dag bereikbaar en u kunt ze gratis bellen. Na de gesproken instructie van het menu, moet u het antwoord op de vraag over de rest van het internetverkeer in het pakket selecteren, of, bovendien, door op de "0"-toets te drukken, wachten op het antwoord van de operator.

Aanbevolen: