Hoe Een Glaskeramische Kookplaat Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Glaskeramische Kookplaat Aan Te Sluiten
Hoe Een Glaskeramische Kookplaat Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Glaskeramische Kookplaat Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Glaskeramische Kookplaat Aan Te Sluiten
Video: kookplaat aansluiten 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig proberen de meeste mensen hun huis uit te rusten met mooie, moderne en hoogwaardige huishoudelijke apparaten, waaronder keramische kachels, die door elke tweede familie worden gekozen. Dergelijke platen vereisen echter speciale installatie en onderhoud. Een verkeerde aansluiting kan niet alleen leiden tot het vervallen van de garantie, maar zelfs tot brand.

Hoe een glaskeramische kookplaat aan te sluiten
Hoe een glaskeramische kookplaat aan te sluiten

Het is nodig

  • - tester;
  • - koperen drieaderige draad;
  • - speciale aansluiting voor platen;
  • - paneelbordmachine;
  • - tang en schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Pak de kachel uit. In dit geval is het belangrijk om niet alleen de buitenste films te verwijderen, maar ook de binnenste, die zich in de oven bevinden. Verwijder eventuele extra items uit de oven en sluit de deur goed.

Stap 2

Lees de instructies aandachtig. Kies de juiste plaats voor de kookplaat in overeenstemming met de aanbevelingen in de gebruiksaanwijzing. Als u nieuwe keukenapparatuur gaat installeren in plaats van de oude, zorg er dan voor dat u de plaats voor de nieuwe kachel voorbereidt en schoonmaakt.

Stap 3

Controleer de plaat op verbindingsplaten. De kabel die naar het appartement gaat, moet een doorsnede hebben van minimaal 6 mm² en de inleidende machine moet 40-50A zijn. Denk eraan dat de draad naar de elektrische kookplaat van glaskeramiek gescheiden moet zijn; het is ten strengste verboden om er andere apparaten op aan te sluiten. De kabel moet drie geleiders hebben - één voor nul, de tweede voor aarding en de derde voor de fase.

Stap 4

Leid de kabel en verbind nul en aarde met verschillende connectoren. In dit geval is nul verbonden met een van het lichaam geïsoleerde bus en geaard naar het lichaam. De fase is aangesloten op een automaat met een nominale waarde van 32-40A. Als u geen elektricien bent, kunt u in dit geval het beste gebruikmaken van de diensten van vakmensen.

Stap 5

Let op dat er aan het andere uiteinde van de draad een 3-pins 25-38A-aansluiting zit.

Stap 6

Installeer het stopcontact waar de draden zijn aangesloten. Het kan worden gekocht bij elke speciaalzaak. Monteer de vork. Fabrikanten van glaskeramische kookplaten installeren in de regel geen vorken op hun producten.

Stap 7

Neem een PVA 3 tot 4 kabel van de vereiste lengte om de plaat op het stopcontact aan te sluiten, als deze niet in de set zit. Verbind de plaat ermee, let op de kleuren van de draden (blauw - nul, zwart - fase, geelgroen - aarde). Zet de machine aan in het invoerveld. Steek de stekker in een stopcontact.

Stap 8

Neem een tester en controleer of alle acties met het stopcontact correct zijn. Stel hiervoor de indicator van het apparaat in op 2 Mohm en als het oneindigheidsteken op het scherm wordt weergegeven, is alles correct gedaan. Schuif de plaat indien nodig tegen de muur.

Aanbevolen: