Hoe Audio Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Audio Te Knippen
Hoe Audio Te Knippen

Video: Hoe Audio Te Knippen

Video: Hoe Audio Te Knippen
Video: How to Trim Audio in Audacity - Cut and Crop Sound Files 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om een audiotrack uit een videoclip of uit een film te knippen. Om dit te doen, kunt u professionele hulpprogramma's voor videoverwerking gebruiken. Maar dergelijke programma's zijn krachtige video-editors. Soms hoeft u dergelijke editors helemaal niet te installeren. Dit kan worden verklaard door het grote volume van de distributiekit, de vele functies die uiteindelijk nooit zullen worden gebruikt door de gebruiker van een personal computer. Voor een snelle opname van een audiotrack kunt u een pakket van Sonic Foundry gebruiken.

Hoe audio te knippen
Hoe audio te knippen

Noodzakelijk

Sound Forge-software

instructies:

Stap 1

Sound Forge is een van de meest populaire muziekeditors - geluidsstudio voor thuis. De meest gebruikte bewerking van dit programma is het knippen van fragmenten uit video- en audiobestanden. Om een bewerking in dit programma te starten, moet u het programma naar uw computer downloaden en installeren. De installatie duurt enkele minuten en vereist alleen basiskennis van het Engels.

Stap 2

Klik na het starten van het programma op het menu Bestand - selecteer het item Openen. In het geopende venster kunt u direct een bestandsfilter selecteren. U moet bijvoorbeeld een bestand openen met de extensie.avi - specificeer dit filter. Alleen bestanden die overeenkomen met het filter dat u hebt opgegeven, blijven zichtbaar in het venster.

Stap 3

Selecteer het bestand dat u zoekt en klik op de knop "Openen".

Stap 4

Een multimediatrack verschijnt in het hoofdvenster van het programma in de vorm van verschillende golven. Deze track bevat een videotrack en een audiotrack. Een audiotrack kan tegelijkertijd 2 partijen (stereo) of één partij (mono) bevatten. Het bewerkingsvenster kan worden uitgerekt tot het hele werkgebied van de editor.

Stap 5

Om de volledige audiotrack uit de video te halen, gaat u naar het menu "Bestand" - selecteer "Opslaan als". Selecteer in het geopende venster het formaat van het opgeslagen bestand (wav, mp3, ogg, enz.). Klik op opslaan. Het opslaan duurt even, afhankelijk van de lengte van de video.

Aanbevolen: