Radio Luisteren Op Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Radio Luisteren Op Een Mobiele Telefoon
Radio Luisteren Op Een Mobiele Telefoon

Video: Radio Luisteren Op Een Mobiele Telefoon

Video: Radio Luisteren Op Een Mobiele Telefoon
Video: Listen to your smartphone's FM radio on your Bluetooth speaker 2024, April
Anonim

Twee apparaten tegelijk meenemen - een mobiele telefoon en een radio - is onhandig. Het is veel beter wanneer ze in één apparaat worden gecombineerd. En als je telefoon deze functie niet heeft, komt een speciale headset met een snoerontvanger te hulp.

Radio luisteren op een mobiele telefoon
Radio luisteren op een mobiele telefoon

instructies:

Stap 1

Sluit een bedrade headset of hoofdtelefoon aan op uw telefoon. Met een draadloze headset kun je niet naar gewone FM-radio luisteren - het snoer wordt gebruikt als antenne. De enige uitzonderingen zijn Just5, Fly Ezzy en soortgelijke telefoons - ze zijn uitgerust met ingebouwde VHF-antennes.

Stap 2

Zoek het item in het telefoonmenu waarmee u de radio kunt inschakelen. De locatie is afhankelijk van de fabrikant en het model van het apparaat. Houd er rekening mee dat de in de telefoon ingebouwde ontvanger een single-band ontvanger is - deze kan alleen zenders ontvangen in het frequentiebereik van 88 tot 108 MHz. Gebruik de horizontale pijltjestoetsen om de gewenste frequentie te selecteren en begin met luisteren.

Stap 3

Om het volume aan te passen, afhankelijk van het type telefoon, gebruikt u de verticale pijltoetsen of de lange dubbele toets aan de rechterkant van de telefoon. Als je wilt, kun je de luidspreker aanzetten, maar je moet de koptelefoon aangesloten laten op de telefoon. Als de applicatie detecteert dat de hoofdtelefoon ontbreekt, wordt er een foutmelding weergegeven en wordt deze automatisch gesloten.

Stap 4

Als u een Sony Ericsson-telefoon gebruikt en deze niet is uitgerust met een ingebouwde ontvanger, vraag dan uw telefoonwinkel of een speciale ontvanger-headset geschikt is voor uw apparaat. Inbegrepen in de breuk in het snoer is een klein blok (half zo groot als een luciferdoosje), dat verschillende knoppen en een eigen display met blauwe achtergrondverlichting heeft - hij is het die de signalen van de stations ontvangt. U hoeft er geen batterijen voor te kopen - hij krijgt stroom van de telefoon zelf.

Stap 5

Om naar internetradiozenders te luisteren heb je bijvoorbeeld een smartphone nodig die draait op het besturingssysteem Symbian of Android. Als het vóór 2010 is uitgebracht, vindt u in het menu de applicatie die in de firmware is ingebouwd voor het ontvangen van internetradio, en in het apparaat van een ouder model (uitgebracht vóór 2004) moet u een speciaal programma installeren, bijvoorbeeld Mundu Radio of virtuele radio.

Stap 6

Configureer het toegangspunt (APN) correct, verbind de operator met onbeperkte internettoegang tegen een tarief dat bij u past (of sluit uw telefoon aan op uw wifi-router thuis). Selecteer na het starten van het programma de gewenste zender uit de lijst of voer een directe link naar de audiostream in. Een bedrade headset is niet nodig om naar internetradio te luisteren, maar de batterij van de mobiele telefoon raakt erg snel leeg.

Aanbevolen: