Hoe Een Gloeibougie Los Te Schroeven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gloeibougie Los Te Schroeven?
Hoe Een Gloeibougie Los Te Schroeven?

Video: Hoe Een Gloeibougie Los Te Schroeven?

Video: Hoe Een Gloeibougie Los Te Schroeven?
Video: Het geheim van polyurethaanschuim! JE HEBT DIT NOG NIET GEZIEN! Bruikbare tips 2024, Mei
Anonim

Een gloeibougie is een apparaat dat de brandstof in een auto ontsteekt. Meestal gaan kaarsen behoorlijk lang mee, maar er zijn gevallen van onvoorziene storingen, waardoor deze apparaten uit de motor moeten worden verwijderd.

Hoe een gloeibougie los te schroeven?
Hoe een gloeibougie los te schroeven?

instructies:

Stap 1

Verwijder eerst het zichtbare deel van de gloeibougie van de deksels. Koppel daarna voorzichtig alle draden los en neem de veiligheidsmaatregelen in acht bij het werken met elektriciteit. Maak met behulp van een apparaat dat je hebt dat lucht blaast, de plaats waar de kaars is geplant, schoon van allerlei soorten stof en vuil en schraap eventueel aanslag op het metaal weg, anders kan al dit vuil in het nest vallen. Gebruik daarna een willekeurige zeshoek en schroef de defecte ontsteker los. Er zijn echter momenten waarop de gloeibougie wordt blootgesteld aan mechanische schade, met name het afschilferen van de bovenkant.

Stap 2

Bij dit soort storingen is het noodzakelijk om jezelf te wapenen met een speciale momentsleutel die de uitgeoefende kracht regelt. Zet het op het overgebleven stuk van de kaars en begin soepel met draaiende bewegingen. Houd de sleutel strikt loodrecht op de as van de ontsteker. Maak in geen geval plotselinge bewegingen. Luister ook naar het geluid bij het draaien. Als de kaars kraakt, betekent dit dat hij draait, maar in het geval dat de ontsteker begint te draaien, stop dan onmiddellijk alle acties. Anders loop je het risico de draad te verstoren.

Stap 3

Als het erg moeilijk is om de stekker los te draaien, giet dan voorzichtig een kleine hoeveelheid speciaal oplosmiddel in de aansluiting. Wacht vervolgens tot de substantie de draden schoonmaakt. Blijf de gloeibougie vervolgens in vloeiende bewegingen draaien. Onthoud ook dat een kapotte kaars kan worden losgeschroefd door deze achtereenvolgens in verschillende richtingen te draaien. Vergeet niet dat de handeling om de ontsteker te verwijderen moet worden uitgevoerd op een gekoelde motor, omdat het metaal de neiging heeft om uit te zetten bij een verhoogde temperatuur, waardoor de kaars in zijn houder kan worden geperst.

Aanbevolen: