Hoe Maak Je Een Antenne Voor Modems

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Antenne Voor Modems
Hoe Maak Je Een Antenne Voor Modems

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Modems

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Modems
Video: How to Make 3g 4g booster antenna for Your Modem 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers van USB-modems worden geconfronteerd met de vraag om de signaalkwaliteit te verbeteren. Dit probleem kan worden opgelost door een extra antenne aan te sluiten. Je kunt het in een speciale winkel kopen of geld besparen en het zelf maken van afvalmateriaal.

Hoe maak je een antenne voor modems
Hoe maak je een antenne voor modems

Noodzakelijk

  • - plastic fles;
  • - foliepapier;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

Neem een lege plastic fles van minimaal 2 liter. Hoe groter deze is, hoe beter de eigenschappen van de gemaakte antenne zullen zijn. Maak in het midden een inkeping in de vorm van een bloemblad, ongeveer zo groot als uw modem. Bereid van tevoren een USB-kabel voor om de modem aan te sluiten, die in de lengte rekening zal houden met de voorgestelde installatieplaats van de zelfgemaakte antenne.

Stap 2

Buig het bloemblad een beetje en bevestig de modem aan de binnenkant met isolatietape. Leid de USB-verlengkabel door de hals van de fles en sluit deze aan op de modem. Sluit het bloemblad. Als gevolg hiervan zal het grootste deel van de toekomstige antenne worden gemaakt, die een straler wordt genoemd. In deze vorm zal het signaal echter volledig nutteloos in een cirkel worden verstrooid, dus het is noodzakelijk om de straling directioneel te maken, zodat het zelfgemaakte apparaat de kenmerken krijgt van een echte antenne.

Stap 3

Bevestig een reflector aan de muur tegenover de modeminstallatie. Het kan gemaakt zijn van foliepapier of folie, dat uit een pakje sigaretten of chocolaatjes kan worden gehaald. Bevestig het met elektrische tape. De reflector moet twee keer zo hoog zijn als de modem en de breedte moet gelijk zijn aan de helft van de omtrek van de fles. Maak sneden van 4-5 cm langs de boven- en onderrand van de fles, zodat de randen van de reflector lichtjes naar de zijkanten worden gebogen ten opzichte van de raakcirkel. Hierdoor wordt de optimale antennevorm voor het modem verkregen.

Stap 4

Zet de doe-het-zelfantenne rechtop waar je maar wilt. In dit geval moet de onderkant van de fles naar boven zijn om het apparaat te beschermen tegen vocht in geval van regen. Draai de antenne zodat deze naar het dichtstbijzijnde basisstation van uw mobiele provider wijst. Als u ook een Bluetooth-adapter in de fles plaatst, kunt u het ontvangstbereik vergroten om met een externe computer of ander apparaat te communiceren.

Aanbevolen: