Hoe Een LED Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een LED Aan Te Sluiten
Hoe Een LED Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een LED Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een LED Aan Te Sluiten
Video: How to Connect LED Lights | No Equipment Needed | No Soldering | Easiest Way! 2024, April
Anonim

Als je je computer zelfstandig wilt verbeteren met een paar mooie "trucs", is de eenvoudigste manier om hiervoor LED's te gebruiken - ze zijn gemakkelijk te gebruiken, goedkoop en vereisen geen speciale vaardigheden en aanpassingen. LED is in staat om je werkplek te decoreren, extra verlichting te geven en je gewoon op te vrolijken. Volg onze stapsgewijze instructies om een LED aan te sluiten.

Hoe een LED aan te sluiten
Hoe een LED aan te sluiten

Noodzakelijk

  • 1. LED's:
  • 2. soldeerbout en alles wat je nodig hebt om ermee te werken
  • 3.weerstanden die de spanning en stroom van de voeding verminderen;
  • 4.connectoren die nodig zijn om LED's op een computer aan te sluiten
  • 5.voltage tester:
  • 6. tangen om draden te strippen
  • 7. krimpkous

instructies:

Stap 1

Voordat u aan het werk gaat, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde gereedschappen en accessoires voor de klus beschikt.

Stap 2

Aansluiten op de 4-pins molex-connector Laten we eerst eens kijken hoe de LED op de 4-pins molex-connector wordt aangesloten. Dit is een vrij veel voorkomende connector in een computer, dus het is goed mogelijk dat uw computer er een heeft. Deze connector bevat vier pinnen: 1. +12 V (gele draad)

2. + 5V (rode draad)

3. Twee aardingspennen (zwart) Kies of u de diodes op 12 of 5 volt wilt aansluiten. Koop de connector of verwijder deze van het oude overbodige apparaat. Gebruik een tester om te controleren of de geselecteerde contacten overeenkomen, bepaal waar de diode positieve en negatieve contacten heeft.

Stap 3

Strip de draden met draadknippers, soldeer de weerstand aan het positieve contact van de connector. Bedek de verbinding met krimpkous. Soldeer de positieve pin van de LED aan de tweede pin van de weerstand. Bedek het soldeergebied met krimpkous. Neem de negatieve pin van de LED en soldeer deze aan de massapin van de connector.

Stap 4

Sluit de LED aan op de voeding en controleer of deze werkt.

Stap 5

Aansluiten op een USB-kabel U kunt de LED ook aansluiten op een USB-kabel. Er zijn twee soorten van dergelijke kabels, maar ze hebben geen fundamenteel verschil in de loop van het werk, dus zoek een onnodige kabel en ga aan de slag. Er zitten vier contacten in de USB-kabel, waarvan er twee gegevens verzenden, één contact is " aarde", en de andere draagt spanning over … Het is aan hem dat je de LED moet aansluiten. Gebruik een tester om de spanning te controleren en de positieve en negatieve polen van de diode te bepalen. Gebruik draadknippers om de draden te strippen die spanningen overbrengen. Soldeer de weerstand op het positieve contact, bedek het soldeer met krimpkous. Sluit de positieve pin van de LED aan op de tweede pin van de weerstand en sluit het soldeerpunt. Soldeer het negatieve contact van de diode aan het aardingscontact, bedek het soldeer met krimpkous. Sluit de USB-kabel aan op uw computer en controleer of deze werkt.

Aanbevolen: