Satellietontvangers Flashen

Inhoudsopgave:

Satellietontvangers Flashen
Satellietontvangers Flashen

Video: Satellietontvangers Flashen

Video: Satellietontvangers Flashen
Video: Flash Pattern: Whelen SlimLighter TIR6 Super-LED Light 2024, Mei
Anonim

Als je een schotelantenne koopt en een tv erbij koopt, kan het zijn dat je niet de zenders vindt die je graag zou willen zien. Dit betekent dat uw ontvanger er niet op is afgestemd. Een satelliettuner is een algemeen digitaal apparaat voor signaalinvoer en -uitvoer. Voor comfortabel kijken moet u er speciale software (firmware) op installeren, die overeenkomt met uw ontvangermodel.

Satellietontvangers flashen
Satellietontvangers flashen

Noodzakelijk

  • - AutoArioner-programma;
  • - nulmodem kabel;
  • - Ariter 2-software;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

Bereid voor het firmwareproces een satellietontvanger, een kabel voor aansluiting op een pc (null-modem) en speciale software voor het flashen voor. Als je er geen hebt, ga dan naar de website van de hardwarefabrikant en download de nieuwste versie. Houd er rekening mee dat elk ontvangermodel zijn eigen firmware vereist.

Stap 2

Start een programma zoals AutoArioner. Sluit de satelliettuner (ontvanger) met een speciale kabel aan op uw computer. Voer vervolgens de speciale code in met behulp van de afstandsbediening van de tuner om deze in de "Soft"-positie te zetten. Als je alles goed hebt gedaan, bepaalt het programma je ontvangermodel en de firmwareversie die erop is geïnstalleerd. Koppel vervolgens de ontvanger los van de 220 V stroomvoorziening, trek de stekker uit het stopcontact. Klik daarna in het AutoArioner-programma op het venster "openen" en selecteer het juiste firmwarebestand. Handel nu snel. Zodra het bestand voor de firmware is geselecteerd, hervat dan binnen 10-15 seconden de voeding van de ontvanger. Als u alles correct doet, zal het software-uploadproces plaatsvinden en zal de ontvanger 8888 op het display weergeven. Als het proces voorbij is, zal het in de Stand-by-modus gaan.

Stap 3

Upload de zenderlijst naar de satelliettuner. Gebruik hiervoor het programma Ariter 2. U kunt de zenderlijst downloaden van internet of de bestaande lijst van de ontvanger verwijderen voordat u deze flasht en deze vervolgens weer installeren. Om dit te doen, moet u eerst de tuner in de stand-bymodus zetten. Ten tweede, sluit de ontvanger met een kabel aan op uw pc. Ten derde - open het Ariter 2-programma, klik erin op Tools en selecteer de poort waarmee u de tuner op de pc hebt aangesloten.

Stap 4

Zet de ontvanger met de afstandsbediening in de modus "gereed voor verzending van alle kanaalinstellingen en hun lijsten naar de pc", de ingevoerde code verschilt voor verschillende modellen ontvangers. Als het correct is ingevoerd, verschijnt "data" op het voorpaneel van de tuner. Selecteer in het programma in het menu VERZENDEN / ONTVANGEN het item Ontvangen van STB. Sla de zenders op uw pc op. Voer stap 1-3 uit om de kanalen terug naar de ontvanger te vullen. Voer vervolgens de code van de afstandsbediening in en zet de tuner in de tuner-gereed-modus om gegevens te ontvangen. Selecteer vervolgens in Ariter 2, in het menu VERZENDEN / ONTVANGEN, Verzenden naar STB. Als het downloaden is voltooid, verschijnt er een venster met de melding dat het vullen is gelukt.

Aanbevolen: