Wat Is Een Digitizer?

Wat Is Een Digitizer?
Wat Is Een Digitizer?

Video: Wat Is Een Digitizer?

Video: Wat Is Een Digitizer?
Video: What is digitizer? What is LCD? 2024, Mei
Anonim

Niet iedereen weet dat het niet nodig is om slechts één muis te gebruiken om tekeningen op een computer te maken. Om eenvoudig een professioneel uitgevoerde afbeelding te krijgen, worden speciale apparaten gebruikt - digitizers.

Wat is een digitizer?
Wat is een digitizer?

Een digitizer (of grafisch tablet) is een computerrandapparaat waarmee u afbeeldingen en afbeeldingen met de hand kunt tekenen op dezelfde manier als op papier, maar dankzij dit apparaat worden de tekeningen gedigitaliseerd en kunnen ze door de computer worden verwerkt.

De digitizer bestaat uit een touch panel, stylus (pen) en wordt aangesloten op een computer. Alles wat op het oppervlak wordt getekend, wordt direct weergegeven op de computermonitor waarop het apparaat is aangesloten. Het eerste apparaat dat de voorloper van de moderne tablet was, was de fototelegraaf die in 1888 door Elisha Gray werd gepatenteerd.

Grafische tablets worden gebruikt als hulpmiddel voor het maken van 2D-computergraphics door getekende informatie om te zetten in digitale, en hebben de mogelijkheid om stylusbewegingen vast te leggen, waarbij veranderingen in druk, snelheid en hoek ten opzichte van het oppervlak worden opgemerkt.

Grafische tablets zijn populair bij kunstenaars. In combinatie met software als Adobe Photoshop kun je hoogwaardige afbeeldingen maken en thuis professioneel digitaliseren. En speciale toepassingen voor handschriftherkenning zijn in staat om handgeschreven brieven om te zetten in gedrukte letters in een elektronisch document.

Voor het ontwerp worden grote digitizers gebruikt die op tekenborden lijken. Je kunt er een vel papier aan vastmaken. In plaats van een stylus gebruikt het een "ring" met een vergrootglas, een kruis voor nauwkeurige positionering en verschillende knoppen voor het invoeren van positiecoördinaten en andere functies. Stap voor stap wordt het gemaakte sjabloon verwerkt door gespecialiseerde software, waardoor het uiteindelijke beeld wordt gegenereerd.

Aanbevolen: